Tgrt Haber

31 milyon kilometreden kedi videosu… NASA’dan akılalmaz çalışma

20 Aralık 2023 09:24 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 09:24
31 milyon kilometreden kedi videosu… NASA’dan akılalmaz çalışma

Son teknoloji lazer iletişim sistemini test eden NASA, Psyche uzay aracı ile Dünya'ya tam 31 milyon kilometre uzaklıktan kedi videosu gönderdi. O anlar saniye saniye kaydedildi.

Nasa​, uzayın derinliklerinden Dünya'ya ultra yüksek çözünürlüklü bir kedi​ videosu yayınladı. Paylaşılan videoda Taters isimli bir kedi yer aldı ve bu kedinin lazer ışığını kovaladığı anlar kaydedildi.

Tekir cinsi kedi Dünya’ya Ay ile olan mesafinden 80 kat uzaklıkta iken, kilometre bazında ise gezegenimizle arasında 31 milyon kilometre gibi ciddi bir fark var.

NASA’NIN YENİ GELİŞTİRDİĞİ LAZER SİSTEMİ, İLETİŞİMİ DAHA İYİ HALE GETİRECEK

NASA'nın, Derin Uzay​ Optik İletişimi (DSOC) projesi kapsamında 11 Aralık'ta uzay aracından gönderdiği video​, Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'ne bağlı Palomar Rasathanesi'ndeki Hale Teleskobu'na 101 saniyede ulaştı. CNN'in aktardığına göre böylelikle NASA ilk kez derin uzaydan lazerle video yayımlamış oldu.

NASA Yönetici Yardımcısı Pam Melroy, videonun başarılı şekilde gönderilmesinin, gelecekteki veri aktarımı ihtiyaçları için optik iletişim sistemlerini geliştirme yolunda önemli bir adım olduğunu söyledi.

Melroy, bu teknoloji için "Sürekli ilerlemesini ve gelecekteki gezegenler arası görevlerde iletişim yöntemlerimizi kökten dönüştürmesini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.  

Öte yandan BBC’nin aktardığına göre Video, 13 Ekim'de Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden SpaceX'in Falcon Heavy roketiyle fırlatılan bir uzay aracına yüklendi ve 11 Aralık'ta yayınlandı.

Konuya ilişkin Nasa yönetici yardımcısı Pam Melroy, "Bu başarı, gelecekteki veri aktarım ihtiyaçlarımızı karşılamada kilit bir unsur olarak optik iletişimi geliştirme kararlılığımızın altını çiziyor" ifadeleriin kullandı.



Kaynak: BBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...