Tgrt Haber

ABD'den Selçuk Bayraktar'a özel davet: Dünyanın en büyük uçak gemisini inceledi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Ağustos 2023 20:55 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 21:20
ABD'den Selçuk Bayraktar'a özel davet: Dünyanın en büyük uçak gemisini inceledi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, ABD Büyükelçisi Jeffry Flake'in daveti üzerine dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford'da incelemelerde bulundu.

Yerli ve milli imkanlarla ürettiği SİHA'lar ile bütün dünyanın dikkatini çeken Baykar​ Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar​, ABD Büyükelçisi Jeffry Flake'in daveti üzerine ABD donanmasına ait dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford'a gitti. 

KIZILELMA ve Bayraktar TB3​'ün geliştirme çalışmalarına devam eden Bayraktar, USS Gerald R. Ford gemisinde teknik incelemelerde bulundu. Bayraktar'ın inceleme gezisine Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Mehmet Savaş Eser, Hava Eğitim Komutanlığından Tuğgeneral Hüseyin Sabri Akyol ile teknik heyetlerde yer alan subaylar da katıldı.

ABD'NİN ENVANTERİNDEKİ UÇAKLARIN İNİŞ VE KALKIŞLARINI İNCELEDİ

Selçuk Bayraktar'a gemideki incelemeleri sırasında Tümamiral Erik J. Eslich eşlik etti. Tümamiral Eslich'ten bilgi alan Bayraktar, ABD donanması envanterinde bulunan savaş uçaklarının iniş ve kalkışlarını inceledi.

ABD'den Selçuk Bayraktar'a özel davet: Dünyanın en büyük uçak gemisini inceledi

KIZILELMA VE TB3'Ü ANLATTI

Selçuk Bayraktar, Tümamiral Eslich ve gemi Komutanı Amiral Rick Burgess ile gemide görevli ABD'li subaylara TCG ANADOLU ve benzeri kısa pistli gemilere iniş-kalkış yapması planlanan Bayraktar TB3 SİHA ile Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA ile ilgili devam eden geliştirme çalışmalarını anlattı.

ABD'den Selçuk Bayraktar'a özel davet: Dünyanın en büyük uçak gemisini inceledi

TCG ANADOLU DA TATBİKATTA

USS Gerald R. Ford uçak gemisi Doğu Akdeniz'de Türk donanmasının amiral gemisi TCG ANADOLU'yla ortak tatbikat gerçekleştiriyor. Tatbikat kapsamında Türk ve ABD Hava kuvvetleri de ortak eğitim uçuşları yapıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yunus Sever 28 Ağustos 2023 18:01

Sıkıntılı bir durum

Kubi 0827 Ağustos 2023 08:37

Selçuk bayraktarin yanina birini vermek lazim yoksa robotunu yapip alıkoyabilirler baydin gibi

mehmet şirin26 Ağustos 2023 00:46

Böyle bir bilim adami, rakip devlketin davetine icabet etmemeliy di. Güvenlik acıda risklidir. Beyin okuma ve zihinsel risk altındadır.

Alaattin kırdaş26 Ağustos 2023 00:04

Sayın bayraktar ne işin var onlarla kendi ne dikkatet

Sonraki Haber Yükleniyor...