Tgrt Haber

Activision Blizzard'da yaprak dökümü: 32 yıllık CEO ile yollar ayrılıyor

21 Aralık 2023 16:45 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 16:48
Activision Blizzard'da yaprak dökümü: 32 yıllık CEO ile yollar ayrılıyor

Oyun devi Activision Blizzard, şirketin önemli isimlerinden biri ile yollarını ayırıyor. CEO Bobby Kotick, günler sonra görevini bırakacak.

Dev oyun şirketi Activision Blizzard’da yaprak dökümü. Şirketin emektar CEO’su ile yolların ayrılacağı açıklandı. 32 yıldır görev yapan Bobby Kotick, şirketin Microsoft​ tarafından satın alınmasının ardından devam eden yeniden yapılanmanın nedeni ile 29 Aralık'ta görevinden ayrılacak.

Kotick, çalışanlara gönderilen ve Activision Blizzard​ haber merkezinde yayınlanan notta şirketi yönettiği uzun görev süresini değerlendirdi. Kotick, 1979'daki kuruluşundan sadece 12 yıl sonra CEO'su olduğu Activision'ın ömrünün yarısından fazlasını yönetti. Ancak ayrılık kararı, Microsoft'un satım alımı sonrası gerçekleşen yapılandırma sonucunda ortaya çıktı.

ÖMRÜNÜN YARISINI ACTİVİSİON’DA GEÇİRDİ

IGN’nin aktardığına göre Call of Duty serisinin başlangıcı ve başarısı, Guitar Hero dönemi, oyuncaktan gerçek hayata türünün yükselişi ve düşüşü, Activision'ın Vivendi ile birleşerek Activision Blizzard'a dönüşmesi ve daha sonra Candy Crush üreticisi King'i satın alması ve nihayetinde bu yılın başlarında tümünün Microsoft tarafınan satın alınması da dahil olmak üzere çok sayıda dönüşümde şirketi denetledi.

Activision Blizzard'da yaprak dökümü: 32 yıllık CEO ile yollar ayrılıyor

Kotick aynı zamanda, 2021 yılında Kaliforniya eyaleti tarafından açılan bir davada şirketteki yaygın cinsiyet ayrımcılığı ve cinsiyete dayalı ücret eşitsizliğinin yaşandığı bir dönem boyunca şirketi yönetti. 

Kadınlara yönelik muamelesi konusunda şirkete yöneltilen çok sayıda suçlama arasında Kotick'in bu suçlamaları "yıllardır" bildiği ancak aktif olarak konuyla ilgilenmediği iddiaları da yer alıyor. 

Bu hafta, Kaliforniya Sivil Haklar Departmanı bu iddialar üzerine Activision Blizzard ile 54 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı ve "hiçbir mahkeme ya da bağımsız soruşturmanın Activision Blizzard'da sistematik ya da yaygın cinsel taciz olduğu" ya da Kotick'in de dahil olduğu Activision Blizzard yönetim kurulunun "herhangi bir işyeri suiistimali vakasının ele alınması konusunda uygunsuz davrandığı" iddialarını kanıtlamadığını tespit etti.

Öte yandan The Verge, Xbox başkanı Phil Spencer'ın Kotick'in ayrılışını diğer bir dizi organizasyonel değişiklikle birlikte çalışanlara duyurduğunu bildirdi. Kotick doğrudan değiştirilmese de, Activision Blizzard başkan yardımcısı Thomas Tippl (Mart ayında şirketten ayrılıyor), Activision yayıncılık başkanı Rob Kostich, Blizzard başkanı Mike Ybarra ve King başkanı Tjodolf Sommestad artık doğrudan Xbox oyun içeriği ve stüdyoları başkanı Matt Booty'ye rapor verecek. Aynı şekilde, tartışmalı Activision Blizzard CCO'su Lulu Meservey de Ocak ayı sonunda şirketten ayrılacak. 

Kaynak: IGN
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...