Tgrt Haber

69 milyar dolarlık Microsoft- Activision anlaşmasına 'İngiltere' engeli

Editör: Okan Güleş / Kaynak: independet
26 Nisan 2023 14:57 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 15:08
69 milyar dolarlık Microsoft- Activision anlaşmasına 'İngiltere' engeli

Microsoft'un, video oyun üreticisi Activision Blizzard'ı satın almasının ardından oyun piyasası çalkalandı. Şimdi ise anlaşma sürecine İngiltere'den engel geldi.

Oyun piyasasını alt üst eden Microsoft-Activison anlaşmasına büyük engel çıktı. 69 milyar dolarlık anlaşma dünyada yankı uyandırırken, Birleşik Krallık'tan bu ticarete engel geldi.

İngiliz düzenleyiciler, video oyun üreticisi Activision'un satılmaması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Öyle ki son Microsoft​'un oyun şirketini satın almasına yeni bir engel daha çıktı.

69 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA NEDEN ENGELLENDİ?

Independet'in haberine göre İngiliz düzenleyiciler , Microsoft'un video oyun üreticisi Activision Blizzard​'ı satın almak için 69 milyar dolarlıkanlaşmasını bulut oyun pazarındaki rekabeti bastıracağı endişesiyle engelledi.

Rekabet ve Piyasalar Kurumu Çarşamba günü nihai raporunda, anlaşmanın yol açacağı önemli rekabet kaybına karşı "tek etkili çarenin" "Birleşmeyi yasaklamak" olduğunu söyledi. Bu da dolayısı ile her iki şirketin anlaşması için bir engel oldu.

69 milyar dolarlık Microsoft- Activision anlaşmasına 'İngiltere' engeli

Yapılan tamamen nakit anlaşma, teknoloji endüstrisi tarihindeki en büyük anlaşma olarak kayıtlara geçecekti. 

Tamindir'in aktardığına göre Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu, daha önce ezeli rakip PlayStation üzerinde haksız bir etkiye yol açacağı endişelerinin ardından bugün Microsoft'un Call of Duty​, World of Warcraft ve Candy Crush'ın arkasındaki yayıncıyı satın alma planını engelledi.

Kaynak: independent
Derleme: Okan Güleş

Kaynak: independet

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...