Tgrt Haber

'Air' büyüdü: Apple, 15 inç MacBook Air modelini tanıttı

05 Haziran 2023 21:07 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 01:11
'Air' büyüdü: Apple, 15 inç MacBook Air modelini tanıttı

Apple merakla beklenen WWDC etkinliğinde 15 inç ekran boyutuna sahip MacBook Air modelini tanıttı. Yeni MacBook Air özellikleri ve fiyatı da açıklandı.

Apple​, WWDC​ etkinliğinde merakla beklenen 15 inç MacBook Airmodelini tanıttı. Dizüstü bilgisayar isminden de anlaşılacağı üzere ekran boyutuyla öne çıkıyor. Şu ana kadar 13.6 inçlik modeller sunuluyordu. Apple seriye 15 inçlik modeli de ekleyerek tüketicilere daha büyük ekranla çalışma şansı tanıdı.

15 İNÇ MACBOOK AİR ÖZELLİKLERİ

Yeni MacBook Air’de kullanıcıların daha fazla içerik görmesini sağlayan 15.3 inç Liquid Retina ekran bulunuyor. 1 milyar renk desteğine ve 500 nite kadar parlaklık değerine sahip olan Liquid Retina ekran Apple'ın iddiasına göre muadil dizüstü bilgisayarlardakine kıyasla iki kat daha yüksek çözünürlüğe ve yüzde 25 daha fazla parlaklık sunuyor.

'Air' büyüdü: Apple, 15 inç MacBook Air modelini tanıttı

15 inç MacBook Air yalnızca 11,5 mm inceliği ve 1,49 kg ağırlığı sayesinde kolay ve rahat bir taşınabilirlik sunuyor. Ayrıca aksesuarlar ve 6K çözünürlüğe kadar harici ekran için iki adet Thunderbolt bağlantı noktası, MagSafe şarj ve 3,5 mm kulaklık jakına da sahip.

MacBook Air gece yarısı, yıldız ışığı, uzay grisi ve gümüş olmak üzere dört renk seçeneğiyle satışa çıkacak.

18 SAATE KADAR PİL ÖMRÜ

Yeni MacBook Air, kullanıma bağlı olarak 18 saate kadar çıkan pil ömrü vadediyor. Apple Silicon tabanlı M2 çiple desteklenen dizüstü bilgisayarda dört adet performans ve dört adet verimlilik çekirdeğine sahip 8 çekirdekli CPU, 10 çekirdekli bir GPU ve 16 çekirdekli Neural Engine yer alıyor.

'Air' büyüdü: Apple, 15 inç MacBook Air modelini tanıttı

Bununla birlikte M2 çip, 100 GBps bellek bant genişliği ve 24 GB’a kadar hızlı birleşik bellek desteği de sunuyor.

1080P KAMERA

M2 çipteki gelişmiş görüntü sinyali işlemcisiyle desteklenen 1080p FaceTime kamera sayesinde kullanıcılar sorunsuz bir şekilde görüntülü arama gerçekleştirebiliyor. Ayrıca yeni 15 inç MacBook Air tasarımında üçlü mikrofon dizilimiyle birlikte altı hoparlörlü ses sistemi de yer alıyor.

YENİ MACBOOK AİR TÜRKİYE FİYATI

Apple Türkiye'nin web sitesinde yer alan bilgiye göre gece yarısı, yıldız ışığı, gümüş ve uzay grisi renk seçeneklerine sahip M2 çipli 15 inç MacBook Air 36.999 TL'den ve eğitime özel 34.149 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Kaynak: Engadget

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...