Tgrt Haber

AirPods Pro yakında ateşinizi ölçebilecek ve işitme cihazı olarak kullanılabilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
03 Temmuz 2023 17:44 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 19:23
AirPods Pro yakında ateşinizi ölçebilecek ve işitme cihazı olarak kullanılabilecek

Apple'a yakın kaynaklara göre, üçüncü nesil AirPods Pro ile birlikte kullanıcılar kulak kanalı yoluyla ateşini ölçebilecek ve kulaklığı işitme cihazı olarak kullanabilecek.

Bloomberg yazarı Mark Gurman​, son raporunda Apple​'ın üçüncü nesil AirPods Pro'sunun sadece kablosuz kulaklık​ olarak değil, aynı zamanda işitme cihazı olarak da kullanılabileceğini iddia etti.

Gurman'ın raporuna göre, AirPods Pro'nun yeni versiyonu, özel işitme teknolojisi ile donatılmış olacak ve bu sayede işitme sorunu yaşayan kullanıcılara yardımcı olmayı hedefliyor. Esas olarak şu anda da işitme güçlüğü çekenlerin kulaklığı kendilerine göre özelleştirebileceği odyogram profilleri desteklenmekte. Fakat bu daha fazla geliştirilecek.

ATEŞ ÖLÇME VE İŞİTME CİHAZI BİR ARADA

Mark Gurman'ın raporunda belirtilen bir diğer özellik ise AirPods Pro'nun ateş ölçme yeteneği oldu. Kulak kanallarından ateş ölçümü yapabilen sensörlerin yerleştirileceği iddia edildi. Bu sayede, kullanıcılar kablosuz kulaklıklarını kullanarak vücut sıcaklıklarını takip edebilecekler.

Apple'ın AirPods serisi, kablosuz kulaklıkların popüler hale gelmesiyle birlikte büyük bir başarı elde etti. AirPods, kullanıcılar arasında kablosuz, kullanımı kolay ve yüksek ses kalitesi sunan bir seçenek olarak öne çıktı. Üçüncü nesil AirPods Pro'nun işitme cihazı özellikleriyle birlikte, Apple'ın bu alanda daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmeyi hedeflediği düşünülüyor.

Ancak, belirtilen özellikler henüz resmi olarak doğrulanmadı ve Apple tarafından yapılan herhangi bir açıklama bulunmuyor. Dolayısıyla, bu iddiaların doğruluğunu ve özelliklerin ne zaman ve nasıl piyasaya sürüleceğini zamanla göreceğiz.

AİRPODS PRO 3 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Gurman'a göre şirket, yeni nesil kablosuz kulaklığını en erken 2024 yılında tanıtacak. Bu tarihten önce ise yeni bir model beklenmiyor. Hatırlanacağı üzere ilk nesil AirPods Pro, 2019 yılında tanıtılmıştı. Aradan üç yıl geçtikten sonra Apple, ikinci nesil AirPods Pro'yu piyasaya sürmüştü.

Kaynak: The Verge, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...