Tgrt Haber

AKINCI TİHA hedefi 12'den vurdu! ASELFLIR-500 ile ilk atış testini tamamladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Şubat 2024 09:14 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 09:15

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi ile gerçekleştirdiği ilk atış testinde, deniz üstünde hareketli bir hedefi başarıyla imha etti

Savunma Sanayii Başkanlığı​ liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar​ tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI​ TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), ASELFLIR-500 ile ilk atış testinde deniz üstünde seyreden hareketli hedefi başarıyla imha etti.

MİLLİ SİSTEM İLE İLK KEZ UÇTU

Bayraktar AKINCI​, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen testte ilk kez Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 ile uçtu. İcra edilen test kapsamında ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi Entegrasyonu başarıyla yapıldı.

AKINCI TİHA hedefi 12'den vurdu! ASELFLIR-500 ile ilk atış testini tamamladı - 1. Resim

ASELFLIR-500’ün bugün yapılan testte Bayraktar AKINCI​ TİHA’ya entegre edilmesi ile Türk savunma sanayii önemli bir eşiği daha geçti. Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar AKINCI​, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Böylece Bayraktar AKINCI​, ASELFLIR-500 ile gerçekleştirdiği ilk uçuş ve atış testinde muharebe sahasındaki etkisini gözler önüne serdi. Türkiye’nin ilk milli insansız hava araçlarını üreten Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar AKINCI​ TİHA, 40 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

"TÜRK HAVACILIK TARİHİNİN ALTIN ÇAĞI"

Baykar​ Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, X hesabında "Türk havacılık tarihinin altın çağı" notuyla paylaştığı haberi şöyle duyurdu: "Kendi sınıfında dünyanın en iyi elektro-optik sistemi ASELFLIR-500 ile gerçekleşen hareketli deniz hedefi atışları tam isabetle vuruldu."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...