Tgrt Haber

AKSUNGUR İHA'lar deprem bölgesinde iletişimi kolaylaştırıyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
09 Şubat 2023 10:00 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 10:06
AKSUNGUR İHA'lar deprem bölgesinde iletişimi kolaylaştırıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki yerli silahlar deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara destek veriyor. Depremin hemen ardından 2 adet Bayraktar AKINCI TİHA Şanlıurfa ve Batman’dan havalandı. AKINCI TİHA'lardan sonra bölgeye iletişimde kolaylığı sağlamak için AKSUNGUR İHA'lar gönderildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir AKSUNGUR İHA'larla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş​ merkezli deprem​ sonrası Türk savunma sanayisinin yerli projeleri bölgede arama kurtarma faaliyetlerini kolaylaştırmak için harekete geçti. Türk İHA/SİHA’ları deprem bölgesinde görevini sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Aksungur İnsansız Hava Aracı (İHA), bölgedeki vatandaşlarımıza cep telefonu iletişim hizmeti sunuyor" dedi.

AKSUNGUR İLETİŞİM HİZMETİ VERİYOR

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Operasyon bölgelerinde kesintisiz iletişim için geliştirmekte olduğumuz teknoloji, ilk kez uygulamayı afet bölgesinde gerçekleştirdi. Aksungur İHA, hem anlık görüntü aktarıyor hem de üzerindeki baz istasyonuyla bölgedeki vatandaşlarımıza cep telefonu iletişim hizmeti sunuyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...