Tgrt Haber

AKYA Projesi'nde bir ilk: Milli torpidodan tam isabet: Hedef gemi denizin dibini boyladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Aralık 2023 09:21 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 09:34

AKYA Projesi kapsamında 60'tan fazla atış testi gerçekleştirildi. Projede bir ilk olarak kullanılan 'Harp Torpidosu' ile hedef gemi tam isabetle vuruldu.

Her geçen gün Türkiye, milli savunma sanayinde attığı adımlara yenileri ekliyor. Havada, karada ve denizde kullanılmak üzere üretilen yerli ve milli silahlarla bağımsızlık yolunda güçlü adımlar atılıyor.

Roketsan​ da AKYA Ağır Torpido'ya yönelik çalışmalarına sürdürüyor.

AKYA Projesi kapsamında bugüne kadar 60'tan fazla atış testi gerçekleştirildi ve ilk kez 'Harp Torpidosu' ile hedef gemi vuruldu. Bu başarıyla birlikte, 'Harp Torpidosu ile Hedef Platforma Yönelik Patlatma Testi'ni tamamladı.

PROJE İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI

Antalya Körfezi’nde icra edilen atış sırasında; TCG PREVEZE Denizaltısı, sualtı şok tesirli duyarsız harp başlığına sahip AKYA Torpidosu ile hedef gemi üzerinde isabetli bir vuruş kaydetti.

AKYA Projesi'nde bir ilk: Milli torpidodan tam isabet: Hedef gemi denizin dibini boyladı

Vuruşa müteakiben ağır hasar alan hedef gemi, çok kısa bir süre içerisinde mavi derinliklere gömüldü. Böylelikle AKYA Projesi’nde çok önemli bir dönüm noktasına ulaşılmış oldu.

DIŞA BAĞIMLILIK SONA ERECEK

AKYA Ağır Torpido sayesinde, Türkiye’nin bu alanda ABD üretimi Mk-48 ve Alman üretimi DM2A4 torpidolarına olan bağımlılığı sona ermiş olacak. AKYA’nın; GÜR, PREVEZE ve REİS Sınıfı Denizaltılar’da kullanılması planlanıyor. AY Sınıfı Denizaltılar’da da AKYA kullanılması muhtemel görülüyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...