Tgrt Haber

ASELSAN duyurdu: Yerli ve milli hava savunma sistemi SİPER gün sayıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Kasım 2023 11:37 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 14:54

ASELSAN, Roketsan ve TÜBİTAK SAGE iş ortaklığı ile geliştirilen SİPER Sistemi envantere giriyor. Türkiye'nin hava savunması için kritik bir öneme sahip SİPER Ürün-1, önümüzdeki yıl Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kullanımına sunulacak.

Türkiye'nin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Aselsan, Roketsan ve TÜBİTAK SAGE iş ortaklığı ile yürütülen SİPER Projesi kapsamında kritik bir gelişme duyuruldu. Füze Savunma Sistemi SİPER Ürün-1, 2024’te Hava Kuvvetleri Komutanlığı​'nın kullanımına sunulacak.

"CANSİPERE ÇALIŞMAYA DEVAM"

ASELSAN, Türkiye'nin katmanlı hava savunma ihtiyacı için büyük önem taşıyan ve stratejik tesislerin düşman taarruzlarına karşı korunması amacıyla geliştirilen SİPER'in uzun menzilde, yüksek irtifada ve dağıtık mimaride hava savunmasına imkân vereceğini duyurdu.

Sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı açıklamada, "Semaların güvenliği için canSİPERane çalışmaya devam!" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/halukgorgun/status/1727686985333043680

"EN İLERİ TEKNOLOJİYE SAHİP SİSTEM"

Türkiye'nin savunma sanayisindeki en önemli yatırımlarından SİPER Hava Savunma Sistemi, savaş uçağı ve seyir füzesinde olduğu gibi havadaki hedeflere karşı kullanılacak. İlerleyen aşamalarda Balistik füzeleri de imha edebilecek.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin beka meselesi olarak görülen "hava savunması" için geliştirilen SİPER'in şu anda en ileri teknolojiye sahip olduğunu belirtti, "milli güvenliğimiz için önemli görevler üstlenecek." dedi.

ASELSAN'ın internet sitesinden edinilen bilgiye göre SİPER, hava savunma planlama ve koordinasyon, komuta kontrol kapsamında bilgi yönetimi ve dağıtımı, birleştirilmiş hava resmi üretimi gibi birçok özelliği bünyesinde barındırıyor.

Çoklu angajman ve ardışık ateşleme yeteneği yeteneğine sahip olan SİPER'in manuel, yarı otomatik ve otomatik angajman modları, sistemin esnek kullanımını sağlarken, dost düşman tanıma (IFF) özelliği ile hava araçlarını ayırt etme becerisi ön plana çıkıyor. Ayrıca, tehdit değerlendirme ve silah tahsis kabiliyeti, sistemin etkili bir şekilde güvenlik sağlama yeteneğini artırıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...