Tgrt Haber

Alper Gezeravcı uzaydan çektiği İstanbul'u paylaştı: Gözlerimi dolduran bir andı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
17 Şubat 2024 01:51 - Güncelleme : 17 Şubat 2024 01:52
Alper Gezeravcı uzaydan çektiği İstanbul'u paylaştı: Gözlerimi dolduran bir andı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzaydan çektiği İstanbul fotoğrafını paylaşarak, "Uzayın sonsuz derinliklerinden İstanbul'u seyretmek göğsümü kabartan, gözlerimi dolduran bir andı" ifadelerini kullandı.

İlk Türk astronot olarak adını tarihe yazdıran Alper Gezeravcı​, uzay​ istasyonundayken İstanbul​'un üzerinden geçtiği sırada çekilen bir fotoğrafı paylaştı.

'UZAYIN SONSUZ DERİNLİKLERİNDE İSTANBUL​'U GÖRMEK'

Gezeravcı paylaşımına, "Uzayın sonsuz derinliklerinden İstanbul​'u seyretmek. Göğsümü kabartan, gözlerimi dolduran bir andı" notunu düştü.

UZAYDA 21 GÜN GEÇİRDİ

Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3​ ekibini taşıyan Dragon kapsülü, ABD yerel saatiyle 18 Ocak 16.49'da (19 Ocak TSİ 00.49) NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay​ Merkezi'nden başarıyla fırlatılmıştı. Yolculuğu yaklaşık 36 saat süren Ax-3​ mürettebatı, 20 Ocak'ta ISS'ye ulaşmıştı.

Uzayda geçirilen 21 günün ardından Ax-3​ ekibi, Uluslararası Uzay​ İstasyonu'ndan (ISS) 7 Şubat TSİ 17.20'de ayrılmıştı.Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı​'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü, yaklaşık 48 saat süren bir yolculuğun ardından ABD'nin Florida açıklarında okyanusa inmişti.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...