Tgrt Haber

Android uygulamalarına Google müdahalesi: Yeni dönem resmen başlıyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Android Police
14 Eylül 2023 11:05 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 11:06
Android uygulamalarına Google müdahalesi: Yeni dönem resmen başlıyor!

Google, Play Store üzerinden yüklenen uygulamalar için Play Protect ile güvenliği sağlarken, yakında bunu dışarıdan yüklenen APK uygulamalara da yapacak.

Android​ uygulamalar, iOS ile kıyaslandığında ne yazık ki daha az güvenli. Google​ ise bunun önüne geçmek için uzun süredir güvenlik​ tarafında önlemler alıyor.

Bu kapsamda teknoloji devi, 2017’de uygulama güvenliğini sağlamak için Google Play Protect'i duyurdu. Bu hizmet, cihazlara yüklenen uygulamaları ve potansiyel zararlı yazılımları tespit etmek için sürekli olarak arka planda çalışıyor. 

APK UYGULAMALARI DA ARTIK TARANACAK

Ama Google’ın güvenlik sistemi, ne yazık ki sadece Play Store’daki uygulamaları kapsıyordu. Neyse ki yakında APK için de büyük eksiklik giderilecek.

Androidpolice.com’un haberine göre Play Protect, yakında gerçek zamanlı APK taraması da yapacak.

Android uygulamalarına Google müdahalesi: Yeni dönem resmen başlıyor!

Gerçek zamanlı APK taraması, cihazınıza indirdiğiniz herhangi bir APK dosyasını otomatik olarak Google Play Protect tarafından taranmasını sağlayacak. Bu sayede, uygulamayı yüklemeye başlamadan önce, zararlı olup olmadığını da öğrenebileceksiniz.

APK uygulamaları için getirilecek gerçek zamanlı tarama işlevi, Google'ın Android için eklediği yeni özelliklerin yer aldığı Google Sistem Güncellemeleri değişiklik notlarında ortaya çıktı.

Sonuç olarak Play Store dışından indirilen uygulamalar, artık Play Protect ile eş zamanlı olarak taranacak. Google’ın bunu Android cihazlara ne zaman getireceği ise bilinmiyor. Ancak bunun çok geç kalmayacağını söyleyebiliriz.

Kaynak: Android Police

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...