Tgrt Haber

Android'de iMessage hayali suya düştü

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
23 Kasım 2023 12:22 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 12:24
Android'de iMessage hayali suya düştü

Android telefonlara iMessage desteği kazandırdığını iddia eden Sunbird uygulaması, güvenlik uzmanlarının incelemesiyle ortaya çıkarılan güvenlik sorunları nedeniyle kapatıldı.

Android işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlarda iMessage kullanılmasını sağlayan Sunbird uygulaması güvenlik zafiyetleri nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

Sunbird, Nothing Chats adlı iMessage uygulamasında tespit edilen güvenlik sorunlarını incelediğini bildirdi, kısa bir süre sonra da hizmetinin durdurulduğunu söyleyen bir açıklama yayınladı. Kullanıcılarına "Devam etmeye hazır olduğumuzda sizi bilgilendireceğiz." dedi.

Sunbird uygulaması 2022'nin sonlarına doğru, bekleme listesine adını yazdıran kullanıcılara sunulmuştu. Dünyanın en popüler mesajlaşma hizmetlerini (iMessage, SMS/MMS, Facebook Messenger ve WhatsApp) tek bir çatı altında birleştirmeyi amaçlıyordu.

SUNBIRD'DE GÜVENLİK AÇIĞI

Geçen hafta şirket, akıllı telefon üreticisi Nothing ile iş birliğine giderek, "Nothing Chats" adında iMessage entegrasyonuna sahip bir uygulama tasarladı. Ancak kaş yapmak isterken göz çıkardılar. Duyurunun ardından güvenlik uzmanları, Sunbird'teki güvenlik zafiyetlerini araştırmaya başladı.

Android'de iMessage hayali suya düştü

MacRumors'un haberine göre, yapılan incelemelerde uygulamanın, kullanıcıların Apple Kimliği bilgilerini HTTP üzerinden şifrelenmemiş bir şekilde Sunbird sunucularına ilettiği tespit edildi. Ayrıca Sunbird çalışanlarının, kullanıcıların mesaj içerikleri, iletişim bilgileri ve ek URL'lerini depolayan bir platforma doğrudan erişebildiği ortaya çıktı. İddiaya göre platformda 630 binden fazla medya dosyası depolanıyordu.

Nothing Chats uygulaması, güvenlik sorunlarının ortaya çıkmasının ardından Google Play Store'dan kaldırıldı. Sunbird ise hizmetinin güvenli olduğunu savunsa da güvenlik uzmanlarını pek ikna edememiş görünüyor.

Mevcut Sunbird ve Nothing Chats kullanıcılarına, Apple Kimliği şifrelerini değiştirmeleri, uygulamaları kaldırmaları ve verilerini tamamen silmeleri öneriliyor. Ve güvenlik sorunları tam olarak çözülmeden bu uygulamaların indirilmemesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

APPLE, RCS'Yİ IPHONE'A GETİRECEK

Bu arada Apple, 2024 yılında RCS (Zengin İletişim Hizmetleri / Rich Communication Services) özelliğini iPhone'da sunacağını açıkladı. RCS'nin iOS ekosistemine eklenmesi, Android ile iPhone arasında daha güvenli ve zengin bir mesajlaşma deneyimini açacak.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...