Tgrt Haber

Huawei telefonlarda Android tarih mi oluyor? İşte beklenen açıklama

21 Kasım 2023 22:22 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 22:22
Huawei telefonlarda Android tarih mi oluyor? İşte beklenen açıklama

Huawei yeni HarmonyOS Next işletim sistemi ile Android uygulamalarını desteklemeyi bırakıyor. Ancak şirket Türkiye dahil diğer uluslararası pazarlardaki müşterilerinin içine su serpen bir açıklama yaptı.

Huawei​, yeni HarmonyOS Next işletim sistemi ile mobil sektörde tartışmalı bir adım attı. Artık APK dosyalarını yani Android​ uygulamalarını hiçbir şekilde desteklemeyeceğini duyurdu.

Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamadan bir hafta sonraysa, Huawei'nin Çin dışındaki kullanıcılarına HarmonyOS Next'i sunmayacağı ve bu ülkelerdeki mobil cihazlarda 'EMUI' arayüzünün kullanılacağı belirtildi.

HUAWEI'DEN ANDROID KONUSUNDA RAHATLATAN AÇIKLAMA

Edinilen bilgilere göre EMUI, Android Açık Kaynak Projesi'ne (AOSP) dayanıyor ancak Google servisleri ve uygulamalarını içermiyor. Kullanım açısından tek ve en önemli dezavantajı bu. Neyse ki uluslararası pazarlardaki Huawei cihazları, Android uygulamalarını desteklemeye devam edecek.

Huawei'nin dünya genelindeki geliştiricilere desteğini artırmak istediği, hatta bu amaçla, Google hizmetlerini içermeyen telefonlarındaki üçüncü taraf mağazalardan indirilen Android uygulamalarının sorunsuz çalışmasını sağlamak için çalışacak geniş bir geliştirici topluluğuna ön ayak olduğu belirtiliyor.

Huawei yetkilileri, hem resmi hem de resmi olmayan açıklamalarda, küresel pazarlardaki telefon ve tablet desteğinin artarak devam edeceğini ve Huawei'nin hala mobil dünyada önemli bir yazılım ve donanım üreticisi olarak kendini gördüğünü vurgulamıştı.

Ancak, şirketin resmi bir açıklamayla yurt dışındaki cihazlar için EMUI markasını kullanmaya devam edeceği ve HarmonyOS'a geçiş konusunda "müşterilerin tam anlamıyla hazır olmadığı sürece" aceleci davranmak istemediği ifade ediliyor.

Kaynak: GSMArena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...