Tgrt Haber

Apple, iMessage'ı Android'e getiren uygulamanın önüne taş koydu

09 Aralık 2023 12:49 - Güncelleme : 09 Aralık 2023 12:56
Apple, iMessage'ı Android'e getiren uygulamanın önüne taş koydu

Android kullanıcılarının, telefonlarında iMessage kullanma hayali bir kez daha suya düştü. Geçen hafta iPhone ile Android telefonlar arasında iMessage alışverişini gerçekleştirdiği iddia edilen Sunbird uygulamasının kapatılmasının ardından, Beeper Mini adlı bir başka yazılım piyasaya sürülmüştü. Ancak platformun ömrü kısa sürdü.

Geçtiğimiz hafta duyurulan Beeper Mini uygulaması, Android​ kullanıcılarına iMessage​ gönderme olanağı sağlama iddiasında bulunarak dikkatleri toplamıştı. Ancak Apple​, kısa bir süre içinde harekete geçerek bu uygulamayı etkili bir şekilde engelledi.

Şirketin iddiasına göre uygulama, Apple'ın iMessage sunucularının, Beeper Mini'den gönderilen mesajların gerçek bir iPhone​'dan geldiğini zannetmesini sağlıyordu. Böylece kullanıcılar, uygulamaya Apple ID bilgileriyle giriş yapmadan Android'den iPhone'a iMessage gönderebiliyordu. 

Ancak TechCrunch'un bildirdiğine göre, kullanıcılar artık "sunucuda arama yapılamadı: arama isteği zaman aşımına uğradı" gibi hatalarla karşılaşıyor.

Beeper Üst Yöneticisi (CEO) Eric Migikovsky, Apple'ın uygulamayı engelleyip engellemediğine dair TechCrunch'a verdiği demeçte, "Evet, tüm veriler buna işaret ediyor." ifadesini kullandı. Apple henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, nasıl bir yöntemle Beeper Mini'yi engellediği de net değil.

https://twitter.com/onbeeper/status/1733223640270082501

'BEEPER MINI ENGELLENEMEZ' DİYORLARDI

Beeper yetkilileri, uygulamalarının yasal olduğundan da emindi, hatta o kadar iddialı konuşuyorlardı ki, Apple'ın iPhone'ları engellemeden Beeper Mini'yi kapatamayacağını öne sürüyorlardı. Ancak Apple, şirket yetkililerinin bu özgüvenini boşa çıkarmış gibi gözüküyor.

Henüz hiç kimse Apple'ın orijinal iPhone cihazları ile Beeper Mini çalıştıran cihazlar arasında nasıl ayrım yapmayı başardığını tam olarak bilmiyor. Bu gelişmenin, Android kullanıcılarının iMessage'ı etkinleştirme çabalarının ne olursa olsun boşa çıkacağını bir kez daha gösterdiği belirtiliyor.

RCS ÖZELLİĞİ IPHONE'A GELİYOR

Bu arada Android ile iPhone arasında daha iyi bir mesajlaşma deneyimi için, RCS özelliğinin 2024 yılında Apple cihazlarına gelmesini beklemek gerekecek.

Apple, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "GSM Birliği tarafından yayınlanan RCS Universal Profile standardını destekleyerek, mesajlaşma deneyimini önemli ölçüde geliştireceğini" belirtti. Ayrıca RCS'nin SMS veya MMS ile karşılaştırıldığında daha iyi birlikte çalışabilirlik sunacağını da ekledi.

9to5Mac'e göre bu haber, iMessage'ın Android'e geleceği anlamına gelmiyor. iMessage her zaman olduğu gibi Apple cihazlarına özel kalacak, RCS ise yanı sıra sunulan bir hizmet olarak duracak.

Kaynak: Macworld
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...