Tgrt Haber

Apple 21 yıldır düzeltemedi! MacBook'larda çıldırtan hata

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: iMore.com
15 Şubat 2024 17:40 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 17:51
Apple 21 yıldır düzeltemedi! MacBook'larda çıldırtan hata

Apple'ın macOS işletim sistemine sahip MacBook cihazlarda bir ses hatası, sol veya sağ hoparlörde aniden ses dengesini kaybetme sorununa neden oluyor. Şirketin 21 yıldır bir çözüm sunmadığı iddia ediliyor.

Teknoloji devi Apple​, cihazları için düzenli olarak yazılım güncellemesi yayınlayarak hata​ düzeltmesi uyguluyor, güvenlik açıklarını kapatıyor ve yeni özellik sunuyor. Güncelleme ile çözülemeyecek sorunlar içinse genel bir onarım programı başlatarak ücretsiz değişim veya tamir işlemi gerçekleştiriyor.

Fakat MacBook​ cihazların işletim sistemi olan macOS​'taki bir ses​ hatasının, Apple'ın farkında olmasına ve kullanıcıların yıllar boyunca hatayla ilgili hayal kırıklıklarını dile getirmelerine rağmen 21 yıldır düzeltilmediği ortaya çıktı.

Fabian isimli yazılım geliştiricisinin X'te paylaştığı bilgiye göre, bazı Mac'lerde ses dengesi aniden hoparlörün sol veya sağ kanalına kayabiliyor. Bu sebeple kullanıcılar müzik dinlerken veya bir şeyler izlerken hoparlörden gelen sesin bir anda sağ-sol dengesinin bozulduğunu söylüyor.

iMore.com sitesinin haberine göre Apple sorunu yıllar önce kabul ettiği halde şimdiye kadar düzeltmek için çaba sarf etmediği bildirildi. Bununla birlikte, sorunun iki farklı yöntemle çözülebileceği aktarıldı:

İlk olarak kullanıcılara App Store'dan Balance Lock uygulamasının yüklenmesi öneriliyor veya Sistem Ayarları > Ses > Çıkış > Ses Dengesi'ne giderek dengeyi manuel olarak ayarlayabilecekleri tavsiye ediliyor.

2003 YILINDAN BERİ YAŞANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Başlangıçta bunun yeni bir hata olduğu düşünülüyordu, ancak bu ses sorununun ilk olarak 2003 yılında Mac OS X 10.2 sürümünde ortaya çıktığı ve Apple'ın şu anda arşive alınmış Destek sayfalarından birinde onaylandığı belirtildi.

Apple 21 yıldır düzeltemedi! MacBook'larda çıldırtan hata - 1. Resim

APPLE'IN GÖZ ARDI ETTİĞİ İLK SORUN DEĞİL

Apple'ın daha önce de bazı sorunları yıllar sonra düzelttiği olmuştu.

Örneğin TechCrunch'un bildirdiğine göre, 2020'de piyasaya sürülen iOS 14 sürümünden beri var olan bir gizlilik sorunu Ekim 2023'te yayınlanan iOS 17.1 sürümüyle düzeltildi.

Kablosuz yönlendiricilerin ve erişim noktası aygıtlarının sahte bir kimlik oluşturarak iPhone'unuzun 'MAC adresini' öğrenmesini engelledi. MAC adresi, cihazınızı tanımlayan benzersiz bir kimlik olup, gerekirse iPhone'unuzu izlemek için kullanılabilir.

Kaynak: iMore.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...