Tgrt Haber

Apple Vision Pro'yu alanlar iade etmeye başladı: Peki ama neden?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
15 Şubat 2024 12:39 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 12:42
Apple Vision Pro'yu alanlar iade etmeye başladı: Peki ama neden?

Bazı Apple Vision Pro sahiplerinin hevesi çabuk geçti. Karma gerçeklik başlığını satın alan çok sayıda kullanıcı, yaşanan hem fiziksel hem de deneyim anlamındaki sorunları gerekçe göstererek cihazı iade ettiğini söylüyor.

Apple Vision Pro​'nun rahat ve konforlu bir kullanım sunmaması, iadelerin en çok belirtilen nedenleri arasında yer alıyor. Kullanıcılar başlığın belirli bir süre kullandıktan sonra baş ağrısına ve (bütün sanal gerçeklik gözlüklerinde de yaşanan) hareket hastalığına (motion sickness) sebep olduğunu öne sürüyor.

'KAN DAMARINI PATLATTI' İDDİASI

Cihazın ağırlığının ön tarafına yoğunlaşması da en çok gelen şikayetler arasında bulunuyor. Teknoloji sitesi The Verge'nin ürün müdürü Parker Ortolani, Vision Pro'yu kullandıktan sonra gözündeki kan damarının patladığını iddia etti.

Ortaloni, "Kullanımı umduğum kadar büyülü olmasına rağmen, hem ağırlığı hem de kayış tasarımları nedeniyle kısa süreliğine bile giymek fazlasıyla rahatsız ediciydi. Kullanmak istedim ama takmaktan korktum." ifadesini kullandı.

Apple Vision Pro'yu alanlar iade etmeye başladı: Peki ama neden? - 1. Resim

BU SORUNLAR VİSİON PRO'YA ÖZGÜ DEĞİL

Peki Vision Pro'nun bu kadar rahatsız edici olmasının sebebi ne? Aslında bu durum sadece Vision Pro'nun değil, piyasadaki bütün AR/VR gözlüklerinin ortak sorunu desek yanlış olmaz.

Her insanın vücudunun benzersiz bir yapıya sahip olduğunu biliyoruz ve bu da Vision Pro gibi giyilebilir ürünleri kitlesel pazara yönelik ölçeklendirirken büyük bir sorun teşkil ediyor. Cihazlarda kullanılan teknolojiler, kaçınılmaz olarak konforunu düşürüyor ve bu durum insanları orantısız bir şekilde etkiliyor.

"BAŞ AĞRILARIYLA BAŞ EDEMİYORUM"

Bir kullanıcı, "Muhtemelen şimdiye kadar denediğim en akıllara durgunluk veren teknoloji parçası olan Vision Pro'yu iade etmek için sabırsızlanıyorum. Ancak 10 dakikalık kullanımdan sonra bu baş ağrılarıyla baş edemiyorum." diyerek şikayetini dile getirdi.

Bununla birlikte tek sorun donanım da değil. Bir diğer yaygın şikayet ise Vision Pro'nun fiyatına göre yeterli verimlilik sunamaması oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı, Figma ekranlarına bakarken başının döndüğünü ancak cihazın işlerine de uygun olmadığını belirtti.

Başka bir mühendis, sosyal medya platformu X'te Vision Pro ile kodlama deneyiminin onu ikna edemediğini ve odaklanma sorunlarının baş ağrısına neden olduğu bilgisini paylaştı.

Apple'a göre Vision Pro'dan 1.000'i aşkın uygulama destekleniyor fakat görünüşe göre cihaz deneyim anlamında kullanıcıları tatmin edememiş.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...