Tgrt Haber

Apple, Avrupa'da Samsung'u solladı! İşte en çok satan akıllı telefon markaları

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Neowin.net
20 Şubat 2024 17:51 - Güncelleme : 20 Şubat 2024 17:52
Apple, Avrupa'da Samsung'u solladı! İşte en çok satan akıllı telefon markaları

Avrupa'da akıllı telefon pazarındaki son durumu gösteren Canalys raporuna göre, Apple 2023'ün son çeyreğinde liderliği ele geçirerek yüzde 33 pazar payı elde etti. Samsung ise yüzde 28 pazar payı ile ikinci sırada yer aldı.

Pazar araştırma şirketi Canalys, Avrupa​'daki akıllı telefon​ pazarının 2023'ün son çeyreğindeki durumunu gözler önüne seren bir rapor yayınladı.

Apple​ ve Samsung​, akıllı telefon​ pazarında uzun süredir rakipler ve sürekli olarak dünyanın en popüler akıllı telefon​ üreticisi olma mücadelesi veriyorlar. Son olarak Avrupa​'da ise Apple​ liderliği uzun bir aradan sonra ele geçirmiş gibi görünüyor.

APPLE​, SAMSUNG​'U AB'DE GEÇTİ

Salı günü yayınlanan analize göre Apple​, sevkiyat açısından pazarın en üst sıradaki akıllı telefon​ üreticisi oldu. Yıllık yüzde 1 büyüme ile pastadan yüzde 33 pay alan şirket 12,4 milyon telefon sattı. Apple​'ın önceki yılın üçüncü çeyreğinde pazar payı ise yüzde 31'di ve 12,2 milyon satış yapmıştı.

Samsung​'a baktığımızda, şirketin son çeyrekte Avrupaakıllı telefon​ pazarındaki payı yüzde 28 olarak ölçüldü ve 10,8 milyon satış yaptığı belirlendi. Bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, Samsung​ yüzde 32 pazar payına sahipti ve 12,3 milyon adet akıllı telefon​ satmıştı.

Apple, Avrupa'da Samsung'u solladı! İşte en çok satan akıllı telefon markaları - 1. Resim

ÇİNLİ ÜRETİCİLER NE DURUMDA?

Canalys'in raporuna göre Xiaomi​ yüzde 10 düşüşle 6 milyon adede geriledi ve üçüncü sırada yer aldı. Motorola ve Honor, 2 milyon adet ve 1,1 milyon adet ile sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada yer alırken; Motorola, rakibinin yüzde 116'lık büyümesine karşılık yıllık yüzde 73'lük bir değişim gördü.

Canalys analisti Runar Bjørhovde, "Üst sınıf akıllı telefonlar 2023'ün 4. çeyreğinde Avrupa​ pazarında rekor bir pay aldılar. Ayrıca satılan akıllı telefonların neredeyse yüzde 40'ı 800 ABD doları veya daha yüksek fiyatlıydı." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Neowin.net
Sonraki Haber Yükleniyor...