Tgrt Haber

Apple CEO'su duyurdu: iPhone'lara büyük yapay zeka güncellemesi geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
02 Şubat 2024 11:46 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 11:46
Apple CEO'su duyurdu: iPhone'lara büyük yapay zeka güncellemesi geliyor

Apple'ın Vision Pro'dan sonra yapacağı en önemli yeniliklerden bir tanesi belli oldu. Tim Cook, şirketin üretken yapay zeka özelliklerini geliştirmeye zaman harcadığını ve bu özellikleri bu yılın sonlarında duyuracaklarını belirtti.

Apple​ Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook​, perşembe akşamı düzenlenen üç aylık kazanç görüşmesinde, şirketin bu yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıcılara sunmayı planladığı üretken yapay zeka​ yazılım özellikleri üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Üretken yapay zeka, özellikle Google​ ve Samsung'un son aylarda ön plana çıkan akıllı telefonlarında, gelişmiş fotoğraf düzenleme ve metin işleme geliştirmeleri gibi özelliklerle dikkat çekmişti. Apple da şimdiye kadar bu alanda herhangi bir çalışma yapmaması nedeniyle eleştirilerin odağındaydı.

APPLE, YAPAY ZEKA ALANINA İDDİALI GİRECEK

Tim Cook her ne kadar kullanıma sunacakları yapay zeka özelliklerini detaylı olarak açıklamasa da, sarf ettiği sözler söz konusu yazılım güncellemesinin iddialı olacağını işaret ediyor.

Geleceği şekillendirecek teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Cook, "Buna, muazzam miktarda zaman ve çaba harcadığımız yapay zeka da dahildir. Bu alanda devam eden çalışmalarımızın ayrıntılarını bu yılın sonlarında paylaşmaktan heyecan duyuyoruz." diye konuştu.

Bununla birlikte, analistlerin Cook'tan daha fazla ayrıntı koparma çabalarıysa ne yazık ki sonuç vermedi. "Bizim mottomuz her zaman iş yapmak ve sonra iş hakkında konuşmak." diyen Apple CEO'su, "Ancak inanılmaz derecede heyecan duyduğumuz ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde konuşacağımız bazı şeylerimiz var." diye de ekledi.

"YAPAY ZEKA BÜYÜK BİR FIRSAT"

Tim Cook, konuşmasını "Daha fazla ayrıntıya girmeden veya kendimi aşmadan, 'üretken yapay zeka' ve 'yapay zeka'nın Apple için büyük bir fırsat olduğunu düşündüğümü söylememe izin verin." sözleriyle noktaladı.

Bu arada geçtiğimiz günlerde Apple analisti Mark Gurman, haziran ayında tanıtılması beklenen iOS 18'in iPhone tarihindeki en büyük yazılım güncellemesi olacağını paylaşmıştı. Apple'ın yapay zeka özelliklerini bu güncellemeyle birlikte kullanıma sunacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...