Tgrt Haber

Apple CEO'su Tim Cook, Vision Pro'nun çok pahalı olma sebebini açıkladı

03 Şubat 2024 10:53 - Güncelleme : 03 Şubat 2024 10:53
Apple CEO'su Tim Cook, Vision Pro'nun çok pahalı olma sebebini açıkladı

Apple CEO'su Tim Cook, şirketin "uzamsal bilgisayar" olarak nitelendirdiği Vision Pro başlığının fiyatıyla ilgili konuştu.

Apple​'ın 2007'de tanıtılan iPhone'dan sonraki en önemli ürünü olarak gösterilen Vision Pro​ cihazı cuma günü ABD'de satışa çıktı. Bununla beraber de AR/VR başlığının Amerikalılar için bile aşırı pahalı olarak değerlendirilen 3,499 dolarlık fiyatı yeniden tartışma konusu oldu.

Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook​, Vision Pro'nun lansmanı için ABD'deki Apple Store'u ziyaret etti ve burada hem şirketin hem de kendisinin "uzamsal bilgi işlem cihazı" olarak nitelendirdikleri başlığın yetenekleri ve fiyatı hakkında konuştu.

"YARININ TEKNOLOJİSİNİ BUGÜNE GETİRİYOR"

Cook, Vision Pro'nun "yarının teknolojisini bugüne getiren" bir cihaz olduğunu belirtti. Ürünle ilgili halihazırda 5 bin patentlerinin olduğunu aktardı, "Bu yüzden tüm odağımızı buna kaydırdık. Ve bazı insanların ödemeyi aylık yapacağını, bazılarınınsa doğrudan satın alacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"Zamanla ne olacağını kim bilebilir? Ancak şu anda doğru fiyatlandırma yaptığımıza inanıyoruz." diye de ekledi.

İLK İPHONE'U HATIRLATTI

Tim Cook, Vision Pro'nun "uzamsal bilgisayar" olması sayesinde birkaç farklı şekilde kullanılacağına değindi. "Biliyorsunuz iPhone bizi mobil bilgisayarlarla, Mac ise kişisel bilgisayarlarla tanıştırdı. Bu da ilk 'uzamsal bilgisayar' olacak." diyen Apple CEO'su sözlerine şöyle devam etti:

"İnsanlar bununla farklı şekillerde etkileşime girecek. Bazıları FaceTime için, bazıları eğitim için kullanacak. Cerrahların Vision Pro’yla eğitim aldığını göreceğiz. Kullanım alanları tıpkı bir bilgisayar gibi. Çok büyük. Halihazırda 1 milyondan fazla uygulamaya ev sahipliği yapıyor."

Kaynak: 9to5Mac

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...