Tgrt Haber

Apple duyurdu: iPhone'dan Android'e geçiş çok kolay hale geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
08 Mart 2024 10:17 - Güncelleme : 08 Mart 2024 10:17
Apple duyurdu: iPhone'dan Android'e geçiş çok kolay hale geliyor

Apple, iPhone kullanıcılarının verilerini Apple olmayan telefonlara aktarmayı kolaylaştıracak bir uygulama geliştirdiğini duyurdu.

Apple​, Avrupa Birliği (AB)​ ülkelerinde yaşayan iPhone​ kullanıcılarının 2024 sonuna kadar Safari​ tarayıcısını kaldırmalarına izin vereceğini ve 2025 sonbaharına kadar verileri iPhone'dan Apple olmayan bir telefona aktarmanın daha kullanıcı dostu olacağı bir uygulama geliştirdiğini açıkladı.

Bu düzenlemeler, şirket tarafından yayınlanan ve Avrupa Birliği'nin bu hafta yürürlüğe girecek yeni Dijital Hizmetler Yasası'na (DMA) uyum sağlamak için yapacağı özelliklerin yazdığı yeni bir uyumluluk belgesinde açıklandı.

'TARAYICI DEĞİŞTİRME ÇÖZÜMÜ' DE MASADA

Apple'ın belgesinde ayrıntılı olarak açıklanan, kullanıcılara yönelik diğer girişimler arasında, aynı cihazdaki tarayıcılar arasında veri aktarımına yönelik bir "tarayıcı değiştirme çözümü" yer alıyor ve bunu 2024'ün sonlarında veya 2025'in başlarında kullanıma sunmayı planlıyor.

Belgede ayrıca AB'de Mart 2025'e kadar iOS'taki varsayılan navigasyon uygulamasını değiştirmenin de mümkün olacağı belirtildi.

Yayınlanan belgede bu özelliklerden herhangi birinin küresel olarak mevcut olup olmayacağı veya AB'deki kullanıcılara özel olup olmayacağı açıkça belirtilmiyor.

Ancak şirketin daha önce duyurduğu, WebKit dışındaki tarayıcı motorlarını çalıştırma ve üçüncü taraf uygulama mağazalarını yükleme yeteneği de dahil olmak üzere DMA'ya uyma planlarının çoğu yalnızca AB'de mevcut olduğu göz önüne alındığında, bu yeni özellikler de herkese açık olmayabilir.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...