Tgrt Haber

Apple hız kesmiyor: iOS 17 Beta 2 desteklenen iPhone’lar için çıktı: Hatalar giderildi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
01 Ağustos 2023 09:50 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 09:55
Apple hız kesmiyor: iOS 17 Beta 2 desteklenen iPhone’lar için çıktı: Hatalar giderildi

iOS 17 işletim sistemini beta olarak test eden ve desteklenen modellere sunan Apple, pazartesi akşamı geliştiriciler için iOS 17 Beta 2 güncellemesini yayınladı. Gözle görülür birçok hata giderildi, performans da önemli ölçüde iyileştirildi.

Apple’ın iOS 17​ işletim sistemini duyurmasının üzerinden bir aydan fazla zaman geçti. Yeni güncellemenin duyurusunun yapılmasının ardından ilk kapalı beta​ sürümü de geliştiriciler için aynı gece çıktı.

Bu hafta ise hem genel beta hem de kapalı beta kullanıcıları için iOS 17’nin yeni bir beta sürümü daha yayınlandı. iOS 17 Beta 2 genel olarak gelirken, kapalı beta kullanıcıları ise iOS 17 Beta 4’ün revize edilmiş bir sürümünü aldı.

İOS 17 BETA 2 YAYINLANDI

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre iOS 17 ikinci genel beta, ilk betadan iki hafta sonra yayınlandı. İkinci genel beta, geçen hafta yayınlanan dördüncü geliştirici betasındaki içeriğin aynısını taşıyor ancak Apple​ bugün bu geliştirici beta sürümünün revize edilmiş bir sürümünü de yayınladı.‌ MacRumors'un haberine göre ayrıca, iOS 17‌ ve macOS Sonoma'ya ek olarak tvOS 17, watchOS 10 ve HomePod yazılımı 17'nin yeni genel betaları da kullanıcılara sunuldu.

NASIL YÜKLENİR?

Peki, iOS 17 ikinci genel beta güncellemesi nasıl yüklenir? Apple'ın beta test programına kaydolan herkes, cihazda sırasıyla; Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümlerine tıklayarak ve ‌iOS 17‌ Genel Beta seçeneğini açarak iOS 17 / iPadOS 17 güncellemelerini indirebilir. Peki, iOS 17 genel beta ile hangi özellikler geldi? İşte iOS 17 genel beta güncellemesiyle gelen özelliklere...

İPHONE​ YENİ ÖZELLİKLERE KAVUŞTU

                -STANDBY

‌iOS 17‌, iPhone için yeni bir StandBy (Bekleme) seçeneği ekleyerek, yatay konumdayken ve bir şarj cihazına bağlıyken cihazın bilgi merkezi görevi görmesini sağlar. Bekleme modu, saati, Canlı Etkinlikleri, gelen bildirimleri ve tonlarca widget'ı görüntüler. Widget'lardan bahsetmişken, Kilit Ekranı ve Ana Ekran'da kullandığınız widget'lar etkileşimlidir, böylece bir uygulamayı açmadan akıllı ışığı veya bir Hatırlatıcıyı kontrol etmek gibi şeyler yapabilirsiniz. Otomatik düzeltme eskisinden daha akıllı ve hızlı bir dokunuşla hataları düzeltmek daha kolay.

Apple hız kesmiyor: iOS 17 Beta 2 desteklenen iPhone’lar için çıktı: Hatalar giderildi

               -AİRDROP’DA YENİ DÖNEM

Bekleme moduna ek olarak, AirDrop, kişi bilgilerini yakındaki bir kişiyle hızlı bir şekilde paylaşmak için 'NameDrop' özelliğine sahip oldu ve Telefon uygulamasında, aradığınızda insanların ne göreceğini seçmenize imkan tanıyan özelleştirilebilir Kişi Posterleri bulunuyor.

Kaynak: Macrumors
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

Kaynak: macrumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...