Tgrt Haber

Apple hızı davrandı: iOS 17.2 için ilk beta çıktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors, 9to5Mac
26 Ekim 2023 20:39 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 21:03
Apple hızı davrandı: iOS 17.2 için ilk beta çıktı

Apple, iOS 17.1 güncellemesini yayınlamasından bir gün sonra iOS 17.2 için ilk duyuruyu yaptı. Yeni iPhone sürümü bugün itibarıyla beta sürecine resmen girdi. iOS 17.2 beta 1 güncellemesi uygulama geliştiricilerinin erişimine açıldı.

Dün iOS 17.1 güncellemesini yayınlayan Apple​ bugün de iOS 17.2​ sürümü için ilk beta programını başlattı. 9to5Mac sitesinin haberine göre, yeni iPhone​ güncellemesi Apple'ın Günlük (Journal) uygulaması ile Mesajlar​'daki Tapback tepki güncellemeleri dahil henüz yayınlanmamış özellikleri içeriyor.

Apple, Günlük uygulamasını ilk olarak WWDC 2023'te tanıttı. Ancak iOS 17.0 ile değil de bu yıl içindeki bir başka güncellemeyle kullanıcılara sunacağını açıklamıştı. Uygulama iOS 17.1 sürümünde de bulunmuyordu.

Apple'ın açıkladığı bilgilere göre Günlük uygulamasıyla şunlar yapılabilecek:

  • Günlük kaydında kişiselleştirilmiş öneriler oluşturmak için cihaz içi makine öğrenimini kullanır.
  • Fotoğraf, egzersiz ve etkileşimler kaydedilebilir.
  • Girişler önemli olarak işaretlenebilir.
  • Günlük kilitlenebilir ve uçtan uca şifrelemeyle korunur.

DİĞER PLATFORMLARI DA UNUTMADI

Bu arada Apple sadece iPhone kullanıcıları için güncelleme yayınlamadı. Teknoloji devi firma iPad, MacBook, Apple TV ve HomePod cihazları için de yeni beta sürümlerini piyasaya sürdü.

WatchOS 10.2, MacOS Sonoma 14.2, tvOS 17.2 ve HomePod 17.2 işletim sistemi sürümleri için ilk beta 1 güncellemeleri yayınlandı. Apple'ın Developer Beta programına kayıtlı olan uygulama geliştiricileri, cihazlarında Ayarlar - Yazılım Güncelleme bölümüne giderek yeni güncellemeleri yükleyebilirler.

Kaynak: MacRumors, 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...