Tgrt Haber

Apple, iPhone 15 Pro’lar renk değiştiriyor iddiasına cevapsız kalmadı: İşin aslı ortaya çıktı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
26 Eylül 2023 14:10 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 14:47
Apple, iPhone 15 Pro’lar renk değiştiriyor iddiasına cevapsız kalmadı: İşin aslı ortaya çıktı!

Yeni tanıtılan iPhone 15 serisi, çıktığı gün itibairiyle gündeme çeşitli konularla geldi. Bunlardan biri de iPhone 15 Pro’ların renk değiştirdiği iddiasıydı. Teknoloji devi konuya ilişkin iddialara cevapsız kalmadı.

Apple’ın iPhone 15​ serisini tanıtmasının üzerinden iki hafta geçti. 

Fiyatı, özellikleri ve diğer detaylarıyla teknoloji gündeminin ana konularından olan iPhone’lar, son dönemde renk değiştirme sorunuyla tartışmalara yol açtı. İddialara göre iPhone 15 Pro modellerinde titantum çerçeveler renk değişimine uğruyor. Peki işin aslı ne? 

APPLE’DAN ‘RENK DEĞİŞTİRİYOR’ İDDİALARINA CEVAP GELDİ

Ortaya atılan iddialar karşı Apple​, resmi destek sayfası üzerinden bir açıklama yaptı ama bu açıklamanın "kılıfkullanımı" ya da var olan "rengindeğişmesi" ile hiçbir ilgisi yok. 

PEKİ İPHONE 15 PRO’LAR RENK NEDEN DEĞİŞTİRİYOR?

Webktekno’nun haberine göre, görüntülerdeki aslında bir renk değişimi değil ve oluşma nedeni, çerçevedeki titanyumun elimizden bulaşan yağlar sebebiyle "oksidasyona" uğraması. Ancak bu oksidasyon da kalıcı veya pas gibi hasar verici seviyede değil. 

Apple, iPhone 15 Pro’lar renk değiştiriyor iddiasına cevapsız kalmadı: İşin aslı ortaya çıktı!

Asılsız haberlerdeki yanılgıya neden olan "kılıfsız kullanım" uyarısı ise bugüne kadar satışa sunulmuş tüm iPhone modelleri için telefonların çizilmeye, toza ve kire karşı korunmaları için yapılıyor.

APPLE’A GÖRE RENK DEĞİŞİMİNİN SEBEBİ ŞU

"iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max için cildinizdeki yağ, dış bandın rengini geçici olarak değiştirebilir. iPhone'unuzu yumuşak, hafif nemli, tüy bırakmayan bir bezle silmek orijinal görünümünü geri kazandıracaktır."

Söz konusu destek sayfasından da görebileceğiniz üzere "kılıfsız kullanım" uyarısı, sadece iPhone 15'lerin değil tüm iPhone'ları toz kir ve çizilmeye karşı korunması üzerine yapılıyor. 

Öyle ki hem iPhone 15 Pro'yu hem de diğer tüm iPhone'ları eğer çizilmeleri göze alıyorsanız kılıfsız da kullanabilirsiniz.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...