Tgrt Haber

Apple sözünü tuttu: iPhone 12'ye 'radyasyon' güncellemesi!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Apple Insider
26 Eylül 2023 13:34 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 13:53
Apple sözünü tuttu: iPhone 12'ye 'radyasyon' güncellemesi!

iPhone 12'lere "yüksek radyasyon yaydığı" gerekçesiyle Fransa'da satış yasağı gelmesinin ardından Apple, sorunu düzelttiğini iddia eden bir güncelleme yayınladı. Yetkili makamlar güncellemeyi inceleyecek. Radyasyon seviyesinin normale döndüğüne karar verilirse, iPhone 12 yeniden satışa sunulabilecek.

Fransa​'nın iPhone 12​ satışını "belirlenen sınırın üzerinde radyasyon​ yaydığı" gerekçesiyle yasaklamasının ardından Apple​, bir yazılım güncellemesi yayınlayarak bu sorunu çözeceğini açıklamıştı.

Apple Insider sitesinin haberine göre, teknoloji devi firma sözünü tuttu. iPhone 12'lerin yaydığı radyasyon oranını düşüren bir güncelleme​ yayınlandı. Fakat yasak kararı hemen geri çekilmedi. Önce Fransız yetkililer Apple'ın güncellemesini inceleyecek ve sorunun düzelip düzelmediğine karar verecek.

FRANSA İPHONE 12 GÜNCELLEMESİNİ İNCELEYECEK

Apple başlangıçta, iPhone 12'nin birden fazla uluslararası kuruluş tarafından küresel standartlara uygun olarak onaylandığını söyleyerek Fransa'nın bulgularına itiraz etti. Ancak 15 Eylül'de Fransa'da kullanılan test yöntemlerinden geçebilmek için bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını söyledi.  

Fransa'nın Dijital Geçiş ve Telekomünikasyon Bakanı Jean-Noël Barrot, Apple güncelleme yayınlamayı redderse, ülkedeki satılan tüm iPhone 12'leri geri çağırma emri vermekten çekinmeyeceğini söylemişti.

iPhone 12 üç yıl önce piyasaya sürüldü ve günümüzde resmi olarak satılmıyor. Telefon operatörleri veya üçüncü taraf satıcılar aracılığıyla temin edilebiliyor.

Radyo frekanslarını denetleyen Fransa Ulusal Frekans Ajansı (ANFR), Apple'ın yayınladığı güncellemeyi incelemeyi tamamlamasının ardından, belirlenen standartlara uygun olduğuna karar verirse, iPhone 12 yeniden Fransa'da satılabilecek. Aksi halde, önceden satılan iPhone 12'ler bile toplatılabilir.

Avrupa'da bir telefon cepte veya elde tutulduğunda, 4W/kg radyasyon miktarına sahip olması zorunluluğu bulunuyor. ANFR bu miktarın iPhone 12 model telefonda 5,74 W/kg olduğunu tespit ettiklerini açıklamıştı.

Kaynak: Apple Insider
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...