Tgrt Haber

Apple, iPhone 7 kullanıcılarına para ödeyecek: Peki nasıl alınır?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
18 Ocak 2024 12:19 - Güncelleme : 18 Ocak 2024 12:20
Apple, iPhone 7 kullanıcılarına para ödeyecek: Peki nasıl alınır?

Geçen yıl ABD'de açılan toplu dava sonucunda, ses sorunu yaşayan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcılarına toplamda 35 milyon dolar ödemeyi kabul eden Apple, ödemeleri yapmaya başladı.

Apple​ geçen yıl, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus cihazlarının, çip arızası nedeniyle ses sorunlarına yatkın olduğu iddiasıyla ABD'de açılan toplu davayı sonuçlandırmak için 35 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Şirketin bugün itibarıyla uygun müşterilere e-posta yoluyla bildirimde bulunmaya başladığı bildirildi.

APPLE, İPHONE 7 KULLANICILARINA ÖDEME YAPACAK

16 Eylül 2016 ile 3 Ocak 2023 tarihleri arasında iPhone 7 veya iPhone 7 Plus sahibi olup, ABD'de ikamet eden kullanıcılar, anlaşma kapsamındaki ses sorunlarını Apple'a bildirmişse ve/veya sorunun düzeltilmesi için Apple'a ödeme yapmışsa, Apple'dan tazminat​ alma hakkına sahip olacağı belirtildi.

Kullanıcıların bir ödeme yöntemi seçmek, anlaşmaya itiraz etmek veya tazminat hakkından vazgeçmek için son tarih 3 Haziran olarak belirlendi ve daha fazla ayrıntıyı anlaşma bildirimi web sitesinde bulabilecekleri vurgulandı. 18 Temmuz'da Kaliforniya mahkemesinin onayını gerektiren önerilen anlaşmaya göre, Apple'a cebinden ödeme yapanlar 349 dolara kadar alırken, diğerlerinin ise 125 dolara kadar alacağı bilgisi paylaşıldı.

Apple, iPhone 7 kullanıcılarına para ödeyecek: Peki nasıl alınır?

Apple'a, 2019 yılında ABD'nin birçok eyaletinde bu sorun nedeniyle dava açılmıştı ve şikayetler, şirketin tüketiciyi koruma yasalarını ihlal ettiği yönündeydi. Apple ise ödeme yapmayı kabul etmesine rağmen, yanlışlık yaptığını kabul etmemişti ve bununla birlikte, toplu davayı gören mahkeme, Apple'ın ya da davacıların lehine karar vermemişti.

PİL SORUNU TAM OLARAK NEYDİ?

MacRumors'un haberine göre Apple, 2018 yılında bazı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini etkileyen bir mikrofon sorununu kabul etti. Bazı müşteriler, iOS 11.3'e güncelleme yaptıktan sonra iPhone 7 veya iPhone 7 Plus'larındaki mikrofonun çalışmadığını ve arama yaparken veya alırken hoparlör düğmesinin gri renkte göründüğünü bildiriyordu.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Taha21 Ocak 2024 19:58

Bende Türkiye içinde geçerli sandım.

Azat19 Ocak 2024 01:25

ses engretesi

Sonraki Haber Yükleniyor...