Tgrt Haber

Apple kurucusundan 'Tesla' çıkışı: "Her fırsatta sizi öldürmek istiyor"

08 May 2023 13:53 - Güncelleme : 08 May 2023 13:53
Apple kurucusundan 'Tesla' çıkışı: "Her fırsatta sizi öldürmek istiyor"

Teknoloji devi Apple'ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak, Elon Musk ve onun elektrikli otomobil şirketi Tesla hakkında konuştu. Wozniak, Tesla Model araçlar ile ilgili "Sizi her fırsatta öldürmeye çalışan bir yapay zeka..." tanımını kullandı.

Apple kurucusu Steve Wozniak da yapay zeka tartışmalarına katıldı. Wozniak Elon Musk ile geçtiğimiz yıllarda yaşadığı tartışmadan sonra Model S satın almıştı, fakat otomatik pilot için yükseltme paketinin söz verildiği tarihte yayınlanmaması üzerine Musk'u dolandırıcılıkla suçlamıştı.

Steve Wozniak, CNN kanalına verdiği röportajda yine Tesla'yı hedef aldı. Elektrikli araçların kendi kendine gidebilmesini sağlayan Full-Self Driving (FSD) özelliğiyle ilgili sert konuştu.

"YAPAY ZEKASI SİZİ ÖLDÜREBİLİR"

Apple kurucusu yaptığı röportajda Elon Musk ile ilgili olarak "Bizi elektrikli arabalara dönüştüren, dünya için yaptığı bazı şeylere hayranım" ifadelerini kullanırken, Full-Self Driving özellikli Tesla araçların ise "insanları öldürmeye çalıştığını" öne sürdü:

"(Elon Musk) Onunla hiç tanışmadım ve hiç konuşmadım. Bizi elektrikli arabalara dönüştüren, dünya için yaptığı bazı şeylere hayranım. Ve temelde araba için benden çok para aldı, söylediği şeylere inandım! 2016'nın sonunda arabanın ülke çapında kendi kendine gidebileceğine inandım. O modele yükseltmem gerekiyordu. 50.000 dolar gitti. Ülke çapında asla başaramayacağını söyleyebilirim ve "Burada sekiz kameralı yeni bir tane var, 2017'nin sonuna kadar ülke çapında yapacak." dedi. Aslında bu gerçeğe yakın bile olmayan şeye inanmıştım.

Yanlış giden ve elinden gelen her fırsatta seni öldürmeye çalışan bir yapay zeka istiyorsan, bir Tesla al!"

"TWİTTER'I BECERİKSİZ YÖNETİYOR"

Steve Wozniak, sunucunun "Elon Musk'ın Twitter'ı nasıl yönettiğine dair bir fikriniz var mı?" sorusuna verdiği cevapta, "Ah, şey, biraz beceriksiz. İyi ya da kötü diyemem" dedi.

Wozniak Twitter'ın çoğu kullanıcının gözünde değişime ihtiyaç duyan bir platform olduğunu belirtti, kendisinin ise sosyal ağlardan uzak durmaya çalıştığını açıkladı.

İLK AÇIKLAMASI BU DEĞİL

ShiftDelete.Net'in aktardığına göre Wozniak’ın Tesla hakkındaki ilk sert açıklaması bu değil. Wozniak geçmişte de Tesla adına sert ve alaycı ifadeler kullandı. Kendisinin Tesla ile her zaman aşk-nefret ilişkisi vardı. O yüzden gelen bu açıklama çokta şaşırtıcı değil. Son dönemlerde yaptığı açıklamalara baktığımızdaysa aşkın giderek nefrete döndüğünü açıkça görebiliyoruz.

Kaynak: CNN

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...