Tgrt Haber

Twitter kurucusundan Elon Musk'a zehir zemberek sözler: 'Doğru davranmadı'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Washington Post
29 Nisan 2023 11:05 - Güncelleme : 29 Nisan 2023 12:33
Twitter kurucusundan Elon Musk'a zehir zemberek sözler: 'Doğru davranmadı'

Twitter kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey, Elon Musk'un Twitter'ı satın almasına yönelik daha önce "Musk güvendiğim tekil çözüm" demişti. Dorsey şimdi ise Elon Musk'a çok sert eleştiriler yaptı.

Mikroblog sitesi Twitter​ geçtiğimiz Ekim ayında Elon Musk tarafından 44 milyar dolara satın alındı. Twitter​'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Jack Dorsey​, Musk'ı şirket için "güvendiğim tekil çözüm" olarak nitelendirerek anlaşmayı açıkça desteklemişti.

Geçtiğimiz günlerde Twitter​'a alternatif olarak geliştirdiği Bluesky platformunu kullanıma açan ABD'li yönetici fikrini değiştirmiş gözüküyor. Uzun aranın ardından sessizliğini bozan Dorsey, bir takipçisinin "Elon Musk, Twitter​'ın başına gelmiş mümkün olan en iyi yönetici midir?" sorusuna "Hayır" cevabını verdi.

"DOĞRU DAVRANDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Bluesky​'daki paylaşımında Elon Musk​ ile ilgili olarak "Zamanlamasının kötü olduğunu fark ettikten sonra doğru davrandığını da düşünmüyorum. Yönetim kurulunun satışı zorlaması gerektiğini de düşünmüyorum." diyen Twitter​ kurucusu, şirket satıldıktan sonra "her şeyin kötüye gittiğini" söyledi.

Twitter kurucusundan Elon Musk'a zehir zemberek sözler: 'Doğru davranmadı'

Jack Dorsey​, bir takipçisinin Twitter​'daki kötü gidişatı kastederek "olayların bu hale gelmesi çok üzücü" demesi üzerine "Evet" paylaşımında bulundu.

Diğer yandan Twitter​'ın halka açık bir şirket olarak ayakta kalmasının da mümkün olamayacağını belirten Dorsey, "Hedge fonları ve Wall Street aktivistleri tarafından sahiplenilmesini mi tercih ederdiniz? Tek alternatif buydu." ifadelerini kullandı.

PARAYLA MAVİ TİK​ SATIŞINA KARŞI ÇIKTI

Elon Musk​'ın Twitter​'ı satın aldıktan sonraki ilk icraatlerinden biri mavi tik​ sistemini değiştirmek oldu. Eskiden Twitter​'ın onayıyla sadece tanınmış, ünlü kişilere ve kurum/kuruluşlara mavi tik​ verilirken, artık aylık 8 dolar karşılığında'Twitter Blue' abonesi olan herkes alabiliyor.

Twitter​ kurucusu bu konuya da değindi. Yeni sistemi doğru bulmadığını belirten Dorsey, "Bir kullanıcının kendini kanıtlaması için ödeme yapması para tuzağıdır ve ben buna hiç katılmıyorum. Bu şekilde olan bir sistem milyarlarca olmasa da milyonlarca insanı dışlıyor." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Washington Post

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Washington Post
Sonraki Haber Yükleniyor...