Tgrt Haber

Apple popüler iCloud özelliğini kapattı! Milyonlarca kullanıcının fotoğrafları silindi

26 Temmuz 2023 19:42 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 19:42
Apple popüler iCloud özelliğini kapattı! Milyonlarca kullanıcının fotoğrafları silindi

Apple, Fotoğraf Yayınım özelliğinin fişini çekti. Bu hizmetin kapatılması sonucu milyonlarca kullanıcının fotoğraflarının silinmesine yol açtığı tahmin ediliyor.

Apple​, Fotoğraf Yayınım (My Photo Stream) hizmetini bugün itibarıyla sonlandırdı. En popüler iCloud​ özelliklerinden biri olan bu servis, kullanıcıların iPhone​, iPad ve iPod touch ile çektikleri veya Mac ve Windows'tan yüklemiş oldukları fotoğraflara her yerden erişmesini sağlıyordu.

Teknoloji devi firma, Fotoğraf Yayınım özelliğini kapatacağını Mayıs ayında duyurmuştu. Kapatılmanın ilk aşamasında, 26 Haziran'dan itibaren Fotoğraf Yayınım'a yeni fotoğraf yükleme işlevi durdurulmuştu. Kullanıcılara, bu tarihten önce yükledikleri fotoğraflara ise 30 gün boyunca iCloud üzerinden ulaşma imkanı tanınmıştı.

26 Temmuz'dan itibaren Fotoğraf Yayınım özelliğinin fişi çekildi. Aynı zamanda Apple, bu servise yüklenmiş tüm fotoğrafları sunucularından sildiğini açıkladı. Eğer yüklediğiniz resimleri 26 Temmuz'dan önce herhangi bir yere kaydetmediyseniz, artık hiçbir şekilde erişemeyeceksiniz.

İCLOUD FOTOĞRAFLAR ÖZELLİĞİ HALA KULLANIMDA

Apple müşterileri her zaman olduğu gibi fotoğraf ve videolarına tüm aygıtlarından erişmeye devamedebilecek. Fakat bu işlemi Fotoğraf Yayınım özelliğini kullanarak değil, iCloud Fotoğrafları aracılığıyla yapmaları gerekecek.

Bu özelliği aktif etmek için iPhone, iPad ve Mac'te Ayarlar uygulamasını açıp "iCloud" sekmesindeki "iCloud Fotoğrafları"na girip "Eşzamanla" düğmesine tıklamak yeterli. Özellik aktif olduktan sonra cihazdaki fotoğraf ve video görüntüleri iCloud'a yüklenecek ve kullanıcı bunlara tüm aygıtlarından erişebilecek.

iCloud, standart olarak 5 GB ücretsiz depolama alanı sunuyor. Daha fazlası isteyen kullanıcılar, iCloud+ hizmetine abone olarak 50 GB, 200 GB veya 2 TB iCloud depolama alanı alabilirler.

iCloud+ hizmetine geçtiğimiz günlerde Türkiye'de zam gelmişti. Bu kapsamda 50 GB depolama seçeneğinin fiyatı aylık 12,99 TL, 200 GB depolama alanı fiyatı 39,99 TL, 2 TB sürümünün fiyatı ise aylık 129,99 TL'ye yükseldi.

Kaynak: Apple

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Apple

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...