Tgrt Haber

iCloud'a Türkiye'de yüzde 100 zam: İşte yeni fiyatı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: ShiftDelete.Net
27 Haziran 2023 13:25 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 13:26
iCloud'a Türkiye'de yüzde 100 zam: İşte yeni fiyatı

Apple, kullanıcılara ekstra depolama alanı sunan iCloud+ hizmetine yüzde 100'e varan zam yaptı. Peki iCloud+ fiyatı ne kadar oldu?

Dijital çağın getirdiği avantajlarla birlikte, fotoğraflarımız, videolarımız ve yedeklerimizi güvenli bir şekilde saklamak daha önemli hale geliyor. Bu ihtiyaca cevap veren iCloud​, sunduğu depolama alanı​ ile kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Ancak son gelişmeler, bu hizmetin giderek daha maliyetli olacağını gösteriyor.

Apple​'ın bulut depolama hizmeti olan iCloud, kullanıcılarının önemli bilgilerini güvenle saklamalarını sağlıyor. Şirket daha fazla depolama alanı isteyenler için iCloud Plus özelliğini geliştirmişti. Aylık bir abonelik sistemiyle çalışan bu hizmete son gelen zamlarla birlikte, ödenmesi gereken ücret iki katına çıktı.

İCLOUD PLUS'A BÜYÜK ZAM

ShifDelete.Net'in haberine göre önceden 6,49 TL'ye sunulan 50 GB'lık depolama alanı artık aylık 12,99 TL'ye kullanılabilir hale geldi. Aynı şekilde, 200 GB'lık depolama alanı için istenen fiyat 19,99 TL'den 39,99 TL'ye, 2 TB'lık depolama alanı ise 64,99 TL'den 129,99 TL'ye çıkarıldı.

Bu fiyat artışları, özellikle büyük miktarda depolama alanına ihtiyaç duyan kullanıcılar için ekstra maliyet anlamına geliyor. Bu arada iCloud'un ücretsiz sürümünde herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirtelim. Kullanıcılar eskiden olduğu gibi 5 GB'lık dosyalarını para ödemeden depolayabilecekler.

İCLOUD PLUS'UN AYRICALIĞI NE?

iCloud Plus ile birlikte gelen başlıca yenilik; iPhone sahiplerinin girdiği web sitelerini, yaptığı aktiviteleri, internet trafiğini ve diğer verilerini gizleyen iCloud Özel Geçişi işlevi diyebiliriz. Kullanıcıların e-posta adreslerini istenmeyen kişilerden gizleyebilecekleri "E-Postamı Gizle" ve "Özel e-posta alan adı" da sunuluyor.

Bunlara ek olarak çoklu HomeKit Güvenli Video Desteği ve iCloud Plus'u beş aile üyesiyle paylaşabilme özelliği de hizmet kapsamında bulunuyor.

İCLOUD+ ABONESİ NASIL OLUNUR?

iCloud Plus'a abone olmak için iPhone, iPad veya Mac'te Ayarlar uygulamasını açmak ve "iCloud" bölümünde bulunan "iCloud+'a Yükselt" seçeneğine tıklamak yeterli. Sonraki aşamada Apple Kimliğinizde kayıtlı olan kredi / banka kartıyla aboneliğinizi başlatabilir ve iCloud'u kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kaynak: ShiftDelete.Net
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...