Tgrt Haber

Apple TV'ye yerli rakip: Turkcell, akıllı TV cihazı TV+ PRO'yu duyurdu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TeknoTalk
20 Haziran 2023 15:47 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 23:49
Apple TV'ye yerli rakip: Turkcell, akıllı TV cihazı TV+ PRO'yu duyurdu

Apple TV ve Xiaomi Mi Stick gibi, her televizyonu akıllı TV'ye dönüştüren cihazlara yerli rakip geldi. Netflix ve HBO gibi dünyaca ünlü platformları kapsayan TV+ PRO duyuruldu.

Turkcell​, Apple TV ve Xiaomi Mi Stick benzeri akıllı TV cihazı TV+ PRO'yu duyurdu. Bir kumandayla birlikte satılacak olan ürün yalnızca Turkcell TV+ dijital platformundaki içerikleri kullanıcılara sunmakla kalmayacak, aynı zamanda Netflix​, HBO​, Paramount, BluTV ve AMC’yi de bünyesinde barındıracak.

Android TV yazılımıyla çalışan TV+, mobil veya sabit internet bağlantısıyla kullanılabilecek. Kullanıcılar cihazla birlikte gelen TV+ uygulamasıyla internet erişimi olan her yerde ve HDMI bağlantısı olan televizyonlarında dijital içeriklere ulaşabilecekken; Google Play'deki uyumlu tüm uygulamalara da erişebilecekler.

NETFLİX ÜYELİKLERİ DAHİL EDİLECEK

TV+ Genel Müdürü Gülçin Alıcı Gökçe, düzenledikleri basın toplantısında TV+ PRO cihazıyla alakalı önemli bilgiler paylaştı. Bu ürünü "süper platform" olarak nitelendirdiklerini belirten Gökçe, "Tüm dijital platform uygulamalarının bulunduğu içerikleri, izleyiciye tek bir kutu üzerinden sunacağız" dedi.

"TV+ PRO pazarda net farklılaştığımız, piyasada benzeri olmayan ve TV+’ın yeni teknolojisini gösteren bir ürün" diyen Gülçin Alıcı Gökçe, TV+ ile Netflix arasındaki iş birliğini duyurdu. Buna göre müşteriler Superonline internet paketleri ile TV+ ve Netflix üyeliklerini bir arada ve 12 ay sabit fiyat garantisi ile temin edebilecek.

Apple TV'ye yerli rakip: Turkcell, akıllı TV cihazı TV+ PRO'yu duyurdu

Bunun yanı sıra doğrudan Turkcell TV+ platformu üzerinden HBO'nun Game of Thrones, Sopranos, True Detective gibi yapımlarının yanı sıra ABD merkezli medya şirketi Paramount'un ödüllü yapımlarına ve BluTV'deki içeriklere erişilebilecek.

TV+ PRO'nun temel özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Taşınabilir: İnternet erişimi olan her yerde kullanılabilecek.
  • HDMI bağlantısıyla televizyona bağlanabiliyor.
  • 10 binden fazla dizi, film ve belgesele ev sahipliği yapıyor.
  • Android TV altyapısı sayesinde Google Play Store'daki Android uygulamalarını çalıştırabiliyor.

TURKCELL TV+ NE KADAR?

Turkcell TV+ PRO, 4 çekirdekli ve 2.0 GHz hızında çalışan bir işlemciden güç alıyor. 4K 50 FPS çözünürlük sunan ürün, Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi 802.11ac standardıyla beraber MPEG-2/4, H.264/AVC, H.265 (HEVC), VP8/VP9 medya formatlarını da destekliyor.

Webtekno'da yer alan bilgiye göre Turkcell TV+ PRO cihazı, 3 aydan 36 aya kadar taksitle satın alınabiliyor. Toplam cihaz bedeliyse taksit sayısına göre değişkenlik gösteriyor:

3 Ay - aylık: 756,18 TL, toplam: 2.268,54 TL
6 Ay - aylık: 402,15 TL, toplam: 2.412,90 TL
12 Ay - aylık: 226,57 TL, toplam: 2.718,84 TL
24 Ay - aylık: 143,41 TL, toplam: 3.441,84 TL
36 Ay - aylık: 117,55 TL, toplam: 4.231,80 TL

Kaynak: TeknoTalk, Webtekno

Derleyen: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TeknoTalk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...