Tgrt Haber

Netflix’te yeni dönem: Dizi-filmin ardından 'canlı spor' yayınları başlıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
13 Haziran 2023 16:01 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 16:05
Netflix’te yeni dönem: Dizi-filmin ardından 'canlı spor' yayınları başlıyor

Genelde dizi, film veya belgesel içeriklerini sunan Netflix, sporseverler için de yeni bir formata başlıyor. Canlı spor yayınları için ilk bilgiler geldi.

Milyonlarca kullanıcının dizi, film ve belgesellere erişmesine olanak tanıyan Netflix​, gerçek zamanlı spor​ programları için de düğmeye bastı.

İLK YAYIN GOLF​ TURNUVASI OLACAK

Netflix’in canlı spor yayınlarına başlayacağı ilk yayın, sonbaharda Las Vegas​'ta ünlülerin de katılacağı bir golf turnuvasını olacak. Bu, Netflix'in ilk canlı spor yayını olacak.

Aslında bu, Netflix’in ilk spor içerik deneyimi değil. Zira daha önce platformda; Formula 1​, NFL ve golf gibi sporların belgeselleri yayınlanmış ve bunlar büyük ilgi görmüştü. Şimdi ise şirket, canlı yayınlarla sporseverlere yeni bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Canlı spor yayını yapmak kolay olmamakla beraber Netflix, kendini kanıtlamak için fırsat arıyor. Ünlülerin golf turnuvası, bu fırsatın ilk adımı olabilir. Netflix, ileride daha büyük ligler ve organizasyonlar için yayın hakları almak istiyorsa, bu denemeyi başarıyla tamamlaması gerekiyor.

ŞİFRE PAYLAŞIMININ YASAKLANMASI, ABONE SAYISINI ARTIRDI

Webrazzi'nin haberine göre 23 Mayıs'ta Netflix, üyelerine paylaşım kurallarını değiştirdiğine, yani hesapların yalnızca aynı hane içinde paylaşılacağına dair e-postalar göndermeye başladı. Şirket, o tarihten bu yana kullanıcılarına gönderdiği e-postada "Netflix hesabınız sizin ve aynı evde birlikte yaşadığınız kişiler içindir" ifadesini kullanıldı. 

Yeni politikanın bir parçası olarak, kullanıcıların şifrelerini ev halkı dışında kullanan kişilerle paylaşması için iki seçeneği bulunuyor.

Ya profili hane dışındaki kişiye devredecek ve böylece kişi kendi başına ödeyeceği yeni bir üyelik başlatabilecek ya da üye hane dışındaki kişi başına ayda 7,99 dolar ekstra ücret ödeyecek. Antenna'ya göre, e-postanın yayınlanmaya başlamasından bu yana, Netflix'e günlük ortalama kayıt sayısı 73 bine ulaşarak, önceki 60 günlük ortalamaya göre yüzde 102 artış gösterdiği de paylaşılanlar arasında.

Kaynak: The Verge
Derleme: tgrthaber.com.tr

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...