Tgrt Haber

Apple Vision Pro 2 nasıl olacak? İlk bilgiler geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: gadgets360.com
09 Ekim 2023 13:10 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 13:12
Apple Vision Pro 2 nasıl olacak? İlk bilgiler geldi

Apple'ın 3500 dolarlık karma gerçeklik başlığı Vision Pro daha piyasaya çıkmadan, ikinci jenerasyonu hakkında bilgiler geldi. Edinilen bilgiye göre Vision Pro 2, daha küçük ve daha hafif bir yapıya sahip olacak.

Sanal gerçeklik​ ve artırılmış gerçeklik​ teknolojilerini bir araya getiren AppleVision Pro cihazı daha piyasaya çıkmadan ikinci jenerasyonu hakkında ilk bilgiler gelmeye başladı.

Teknoloji analisti Mark Gurman​, ikinci nesilApple Vision Pro gözlüğü hakkında edindiği bilgileri paylaştı. Apple'ın cihazın üretimi için çalışmalara şimdiden başladığını kaydetti. Piyasaya çıkacağı tarihi ise söylemedi ancak gözlüğün tasarımının öncekinden çok daha farklı olacağı bilgisini paylaştı.

VİSİON PRO 2 DAHA KÜÇÜK OLACAK

Gurman'a göre Apple Vision Pro 2 daha küçük bir tasarımla karşımıza çıkacak. Gözlüğe gelen en büyük eleştiri, boyutunun büyük olması ve buna bağlı olarak ağırlığının da artmasıydı. Hatta bu yüzden uzun süreli kullanımda vücudu çok fazla yorabileceği iddia ediliyordu.

Apple yeni gözlüğün hem boyutunu küçültecek hem de ağırlığını azaltacak. Bu sayede ağırlık konusuna önem verenlerin kafasındaki soru işareti ortadan kalkmış olacak. Ayrıca Apple, Vision Pro 2 ile birlikte gözlük kullananlara özel bir yenilik yapmayı da planlıyor.

Mark Gurman'a göre şirket, kullanıcının isteğine göre özelleştirilmiş lenslerle Vision Pro'yu üretecek. Bu sayede cihaza harici bir lens takmaya gerek kalmayacak.

Birinci nesil Vision Pro'yu gözükle kullanmak isteyenlerin ise Zeiss tarafından üretilecek özel lensleri satın almaları gerekiyor. Bu lensler Apple Store'larda ve Apple'ın yetkili servis sağlayıcılarında bulunabilecek. Ancak gözlük ilk etapta yalnızca ABD'de satışa çıkacağından, dünya çapında kullanılabilir olmasını beklemek gerekecek.

Vision Pro fiyatı 3,499 dolar olarak açıklanmıştı. ABD'deki kullanıcılar için bile bir hayli pahalı olan bu rakam, 9 Ekim'deki dolar/TL kuruyla bile yaklaşık 100 bin TL yapıyor. Tabii bu fiyata vergiler eklendiğinde 200 bin TL'ye ulaşabileceği düşünülüyor.

Kaynak: gadgets360.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...