Tgrt Haber

iPhone ve iPad uygulamaları Apple Vision Pro ile uyumlu olacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
07 Eylül 2023 11:14 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 11:14
iPhone ve iPad uygulamaları Apple Vision Pro ile uyumlu olacak

Apple, gelecek yılın başlarında satışa sunacağı Vision Pro cihazının varsayılan olarak tüm iPhone ve iPad uygulamalarıyla uyumlu olacağını açıkladı. Karma gerçeklik işletim sistemi visionOS için geliştirilen yenilenmiş App Store'da uygulamalar otomatik olarak yayınlanacak.

Apple​ yaklaşan Vision Pro​ cihazı için geliştirdiği App Store​'un varsayılan olarak tüm iPhone​ ve iPad​ uygulamalarını kapsayacağını açıkladı. Şirket, yeni App Store'u bu sonbahar döneminde visionOS işletim sisteminin geliştirici beta sürümü ile birikte piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu.

Yenilenmiş App Store'da, iPad ve iPhone uygulamaları visionOS uygulamalarıyla birlikte görünecek. Yani yazılım geliştiricileri iOS ve iPadOS uygulamalarını, yeni karma gerçeklik işletim sistemine "ek bir işlem gerektirmeden" otomatik olarak aktaracak.

VİSİON PRO'DA GELİŞTİRİCİLERE BÜYÜK KOLAYLIK

Buna ek olarak geliştiriciler yine de ihtiyaç duyulması halinde uygulamaları üzerinde değişiklik yapabilme olanağına sahipler. Örneğin uygulamanın Vision Pro ile kullanılmayan bir özellik içermesi durumunda, visionOS yazılım geliştirme kitlerinden faydalanarak yazılımını daha düzgün hale getirebilecek.

Apple konuyla alakalı açıklamasında, "Kullanıcılar, Apple Vision Pro'nun sonsuz tuvalindeki yeni visionOS uygulamalarıyla en sevdikleri iPad ve iPhone uygulamalarına yan yana erişerek her zamankinden daha fazla bağlı, üretken ve eğlenceli olmalarını sağlayabilir." ifadesini kullandı.

Varsayılan olarak tüm iOS ve iPadOS uygulamalarının Vision Pro App Store'da otomatik olarak yayınlanacağını kaydeden teknoloji devi, "iPadOS ve iOS'ta bulunan framework'lerin çoğu da visionOS'a dahildir, bu da neredeyse tüm iPad ve iPhone uygulamalarının visionOS'ta değiştirilmeden çalışabileceği anlamına gelir." dedi.

Müşteriler, Apple Vision Pro'nun kullanıma sunulduğu gelecek yılın başlarından itibaren uygulamaları visionOS'ta kullanabilecekler. 3,499 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan karma gerçeklik (MR) başlığı, başlangıçta ABD pazarına özel olacak. Diğer ülkelere gelip gelmeyeceği konusunda resmi bir açıklama bulunmuyor.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...