Tgrt Haber

Apple Vision Pro büyük bir eksikle çıkacak

18 Ocak 2024 15:48 - Güncelleme : 19 Ocak 2024 11:52
Apple Vision Pro büyük bir eksikle çıkacak

2 Şubat'ta satışa sunulacak olan Apple Vision Pro, visionOS isimli yeni işletim sistemine özel olarak tasarlanan uygulamalara ev sahipliği yapacak. Fakat kullanıcı sayısı bakımından dünyanın en büyük dijital yayın platformlarından Netflix'in burada eksik kalacağı belirtildi.

Apple​, Vision Pro​ için yayınladığı duyuru ile Disney+​, Max, Prime Video ve Paramount+ dahil, cihaza özel birçok dizi ve film uygulamasının çıkacağını açıkladı. Şirketin, vatandaşları satın almaya ikna etmek için, Vision Pro ile eğlence tüketimi özelliklerini sunmaya odaklanmak istediği belirtiliyor.

Ancak platforma gelecek yayın hizmeti uygulamaları listesinde önemli bir isim eksik. Bloomberg'in haberine göre, Netflix​ şu anda Vision Pro için özel bir uygulama yayınlamayı planlamadığını söyledi.

Konuyla alakalı olarak bir Netflix sözcüsü, Bloomberg'den Mark Gurman'a yaptığı açıklamada, "Üyelerimiz, Vision Pro'daki internet tarayıcısında Netflix keyfini çıkarabilecekler. Tıpkı Mac'te yapabildikleri gibi." ifadesini kullandı.

VİSİON PRO'YA NEDEN NETFLİX YOK?

Vision Pro, platform için özel olarak tasarlanmış uygulamaların yanı sıra, cihazın işletim sistemi VisionOS için ayarlanan iPad uygulamalarını da çalıştırabilecek. Fakat Netflix, iPad uygulamasını Vision Pro'da çalışacak şekilde ayarlamadığı için, kullanıcılar mobil cihazlarda kullandıkları çevrim dışı izleme gibi özelliklerden faydalanamayacak.

Geçen sene Bloomberg'in bir başka raporunda da, Netflix'in Vision Pro'ya uygulama geliştirmeyi planlamadığı belirtilmişti. Bunun sebebi ise belli olmasa da, şirketin cihaza uygulama çıkarmadan önce Vision Pro'nun yeterli popülerlik düzeyine ulaşıp ulaşmayacağını beklemek istediği tahmin ediliyor.

VİSİON PRO'DA NETFLİX İZLENEMEYECEK Mİ?

Apple Vision Pro kullanıcıları, Safari tarayıcısı aracılığıyla Netflix platformundaki dizi, film ve belgeselleri izleyebilecekler. En azından Netflix kararını değiştirerek karma gerçeklik (MR) başlığına özel bir uygulama yayınlayana kadar bu durum böyle olacak.

YOUTUBE VE SPOTİFY DA YOK

Bloomberg, YouTube ve Spotify'ın da Apple Vision Pro'ya özel uygulama geliştirmeyi planlamadığını bildirdi.

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...