Tgrt Haber

Apple Vision Pro yok satıyor: Ön sipariş sayısı şaşırttı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
30 Ocak 2024 11:29 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 11:32

Apple Vision Pro'nun 19 Ocak'ta başlayan ön siparişleri beklenenden daha hızlı bir talep ile karşılandı. Sadece iki haftada 200 bin adet satıldığı bildirildi.

Apple​'ın karma gerçeklik​ (MR) başlığı Vision Pro​, 19 Ocak'ta ön siparişe açıldı ve başlangıçta cihaza olan talebin az olacağı tahmin ediliyordu. Ancak ön siparişlerin açılmasının üzerinden henüz iki hafta bile geçmemişken, Apple'ın 200 bin adet Vision Pro sattığı rapor edildi.

Geçtiğimiz hafta Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple Vision Pro'nun 160 bin ile 180 bin arasında sattığını söylemişti. Teknoloji sitesi MacRumors'un Apple'ın satış​ rakamları hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara dayandırdığı habere göre, bu oran kısa bir süre içinde 200 bine ulaşmayı başardı.

Bu da, cihazın bu hafta 20 bin adet ön sipariş verildiğini gösteriyor ve dolayısıyla da Vision Pro'ya yönelik talebin geçen haftayla karşılaştırıldığında düşüş eğiliminde olduğu değerlendiriliyor. Hatırlatmak gerekirse, Apple'ın ilk etapta cihazdan 60 bin ile 80 bin adet üreteceği öngörülüyordu.

APPLE, VİSİON PRO TESLİMATINI GECİKTİREBİLİR

Ön siparişlerin yavaşlamasına paralel olarak, Vision Pro için belirlenen teslimat tarihinin mart ayına kadar uzadığı bildirildi. Bu nedenle de müşterilerin cihazı satın almak için Apple Store'larda stokların açılmasını beklediği tahmin ediliyor.

Bununla birlikte Apple, Vision Pro'nun sevkiyatını ileriye dönük olarak artıracak olsa da, cihaza olan talebin iPhone ve iPad kadar yüksek olmayacağı düşünülüyor. Bunun sebebi ise, başlığın iPhone gibi geniş bir tüketici grubuna hitap etmemesi ve yüksek fiyat etiketi olarak belirtiliyor.

ÜRETİM KISITLI OLACAK

Daha önce Vision Pro'nun ilk inceleme videolarının salı günü yayınlanacağı ve kullanıcıların cihaz hakkında daha fazla bilgiye sahip olmasıyla satışların daha da artabileceği bildirilmişti.

Üretimin kısıtlı olmasının başlıca nedeni, cihazda kullanılmakta olan temel bileşenlerin deyim yerindeyse güç bela üretiliyor olması. Kaynaklara göre Apple, Vision Pro'nun 4K'ya yakın mikro OLED ekranlarını, yılda en fazla 1 milyon adet üretim kapasitesine sahip olan Sony'den tedarik ediyor. Her başlıkta bu ekranlardan iki tane var olduğu göz önüne alındığında, üretimin bu yıl yarım milyonla sınırlı olması bekleniyor.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...