Tgrt Haber

Apple'da şok ayrılık! Üst düzey yönetici rakip şirkete geçiyor

29 Ocak 2024 13:35 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 13:36
Apple'da şok ayrılık! Üst düzey yönetici rakip şirkete geçiyor

Apple'da uzun yıllar donanım mühendisi olarak görev yapan DJ Novotney, şirketten ayrılarak elektrikli araç üreticisi Rivian'a katılacağını duyurdu.

Apple​'da uzun yıllarını geçiren donanım mühendisi DJ Novotney, şirketten ayrılarak elektrikli araç​ üreticisi Rivian'a katılıyor. Bloomberg'in raporuna göre, Novotney, artık Rivian'da araç programlarından sorumlu başkan yardımcısı olarak görev alacak.

APPLE'IN OTOMOBİL PROJESİNDE DE ROL ALIYORDU

Novotney, Apple'da 25 yıla yaklaşan donanım mühendisliği başkan yardımcısı kariyeri boyunca iPod, iPhone, iPad, Apple Watch gibi ikonik ürünlerin birçok neslinde çalışmıştı ve aynı zamanda Apple'ın elektrikli araç projesi olan Project Titan ekibinde de görev aldığı belirtiliyor.

Novotney, bu ay Apple'dan ayrılan ikinci yönetici oldu. Bu ayın başlarında, Apple'ın ürün, mobilite ve otomobil hizmetlerinden sorumlu başkanı Jonas Reinke de şirketten istifa etmişti.

Apple'da şok ayrılık! Üst düzey yönetici rakip şirkete geçiyor

Novotney, ayrılışını duyurduğu notta şu ifadeleri kullandı:

"Harika ürünler üretmek en iyi yaptığımız şey ve bu süreçte iPod, iPhone, iPad, Watch ve birçok başka ürünün geliştirilmesinde yer aldığım birçok harika takımın bir parçası olduğum için çok şanslıyım. Apple hayatım oldu, ancak şimdi yeni bir ürün setini hayata geçirmeye yardımcı olma zamanı geldi."

Rivian CEO'su RJ Scaringe, Novotney'in şirketteki yeni rolünde doğrudan kendisine bağlı olarak çalışacağını belirtirken, bu hamle Rivian'ın otomotiv endüstrisindeki konumunu güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...