Tgrt Haber

Apple yasağı yıkamadı: Fortnite kendi rekorunu egale etti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Eurogamer.net
06 Kasım 2023 13:40 - Güncelleme : 06 Kasım 2023 13:49
Apple yasağı yıkamadı: Fortnite kendi rekorunu egale etti

Epic Games'in Fortnite'ın ilk haritasını içeren 'Mazi' isimli sezon güncellemesi, oyuncu sayısına pik yaptırdı. Fortnite bir günde adeta rekorlar silsilesi gördü.

Dünya çapında milyonlarca oyuncunun severek oynadığı Fortnite​ yeni bir rekora imza attı. 4 Kasım Cumartesi günü efsanevi oyun, aynı anda 6 milyon 172 bin 463 oyuncuyu ağırlayarak kendi eski rekorunu geride bıraktı.

Epic Games​, oyunun ilk yıllarındaki orijinal haritasını içeren 'Fortnite: Mazi' sezonunu geçen günlerde yayınladı. Kullanıcılara ilk adayı bir kez daha deneyimleme olanağı sunan bu güncelleme, Fortnite'ın oyuncu sayısına pik yaptırdı.

FORTNİTE REKOR​ KIRDI

Fortnite.gg sitesindeki verilere göre, aynı gün battle royale modu da rekor kırarak 3 milyon 109 bin 888 eşzamanlı oyuncuya ev sahipliği yaptı. Toplam oyuncu sayısı bir günde 44,7 milyon olurken, oynama süresiyse 102 milyon saat olarak kayda geçti.

Epic, bu büyük ilgiye karşılık sunucu sağlığını ve kapasitesini sürekli olarak gözlemlediklerini ve oyuncuların giriş yapmadan önce kısa bir bekleme sırasıyla karşılaşabileceklerini belirtti. Bu dönemde sabırlı olmalarını tavsiye eden şirket, ilgi gösteren herkese teşekkür etti.

https://twitter.com/FortniteStatus/status/1720846454476996847

Cuma günü başlatılan Fortnite: Mazi, sezonun kısalığı nedeniyle, oyunun en yeni savaş geçidi sadece 50 seviyeyi içeriyor ve aralık başlangıcına kadar sürmesi bekleniyor.

Bu sezonda, önceki Fortnite favorilerinin bir araya getirildiği karakter kostümleriyle dolu bir savaş geçidi bulunuyor. Örneğin, muz adam Peely'nin dondurma maskotu Lil' Whip ile birleşmesiyle oluşan Lil' Split adlı yeni bir kostüm yer alıyor.

APPLE YASAKLAMIŞTI

Fortnite, Apple tarafından iPhone ve iPad'lerden yasaklanmasıyla beraber kısa süreli bir düşüşe geçse de, sonraki yıllarda toparladı. Epic Games, Apple App Store'un ödeme yöntemi yerine kendi sistemini kullandığı için oyun, iOS cihazlarda engellenmişti. Microsoft'un Xbox Cloud Gaming servisi ile yeniden oynama imkanı doğmuştu.

Kaynak: Eurogamer.net
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...