Tgrt Haber

Apple'da üst düzey ayrılık: iPhone'u tasarlayan adam gidiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phone Arena
11 Aralık 2023 13:18 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 13:20
Apple'da üst düzey ayrılık: iPhone'u tasarlayan adam gidiyor

Geçtiğimiz aylarda Microsoft'ta Windows'un bugünlere gelmesinde büyük payı olan Panos Panay'ın Amazon'a geçti. PlayStation CEO'su Jim Ryan da emekli olacağını duyurdu. Bir ayrılık haberi de Apple'dan. iPhone'un ürün tasarımında söz sahibi olan ismin şirketten ayrılacağı öne sürüldü.

Forbes verilerine göre dünyanın en değerli teknoloji şirketlerinden Apple​, zaman zaman önemli çalışanlarına ve yöneticilerine veda ediyor. Örneğin eski Apple​ tasarımcısı Imran Chaudhri, yıllar önce firmadan ayrılmıştı ve günümüzde eşiyle birlikte kurduğu Humane Inc. şirketinde kariyerine devam ediyor.

Son olarak Apple​'ın ürün tasarım lideri Tang Tan'ın ayrılık kervanına katılacağı bildirildi. Bloomberg'in kimliklerini açıklamayan kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, henüz resmi olarak duyurulmamış bu ayrılık, Apple​'ın ürün tasarım ve mühendislik stratejilerinde değişikliğe gitmesine sebep olacak.

APPLE​'IN TASARIM YÖNETİCİSİ İSTİFA EDECEK

Ürün Tasarımından Sorumlu Başkan Yardımcısı ünvanına sahip olan Tang Tan ile ekibi, şirketin ürünlerini "önemli büyüme araçlarına" dönüştürmekten sorumlu.

Tan, Apple​'ın organizasyonel operasyonları kapsamında hem iPhone​'un hem de Apple​ Watch'un nasıl tasarlanacağı konusunda söz sahibi. Aynı zamanda aksesuarların tasarımını da denetliyor. Ayrıca AirPods'un geliştirilmesinin çoğunu üstlenen uzmanlardan oluşan ekibi de onun yönetimi altında, ki bu da Tan'ın üzerinde çalıştığı oldukça başarılı bir ürün olarak değerlendiriliyor.

Ürün tasarımı yöneticisi olarak Tan, Apple​'ın donanım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı John Ternus'a rapor veriyor. Bloomberg'e göre, Ternus ve Tan'ın buyruğu altında olan bazı çalışanların, bu geçiş sürecini daha sağlıklı yönetebilmek için rollerinin genişletilebileceği belirtiliyor.

Bu kişiler arasında, iPhone​'un ürün tasarımını denetleyen Richard Dinh'in adı geçiyor. İddiaya göre Tang Tan istifa ettikten sonra Dinh, Ternus'un doğrudan yardımcılarından biri olabilir. Apple​ Watch tasarımının başına geçecek isimler arasında ise, Kate Bergeron konuşuluyor.

Aksesuarların tasarımı ve akustik ekibinin yönetiminin ise, şu anda Beats'ten ve HomePod akıllı hoparlörlerden sorumlu olan Matthew Costello'ya devredileceği öne sürülüyor.

IPHONE​'UN TASARIMI DEĞİŞECEK Mİ?

Apple​'da bu ayrılığın gerçekleşmesi durumunda, iPhone​ ve Apple​ Watch gibi ürünlerda önemli tasarım değişiklikleri yapılacağı öngörülüyor. Fakat henüz bu bilgi şirket tarafından doğrulanmış değil. Ayrıca yakın zamanda Touch ID üzerinde çalışan Steve Hotelling'in da emekli olacağı iddia edilmişti.

Kaynak: Phone Arena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...