Tgrt Haber

Apple'dan iPhone için kritik hamle: Google kalkıyor mu? İşte son durum

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Bloomberg
02 Ekim 2023 12:02 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 12:02
Apple'dan iPhone için kritik hamle: Google kalkıyor mu? İşte son durum

Apple'ın iPhone cihazlarında kullandığı arama motoru olarak Google'dan vazgeçeceği, bunun yerine kendi arama motoruna geçiş yapacağı bir süredir konuşuluyordu. Şimdi ise konuyla ilişkili yeni bir gelişme yaşandı.

Teknoloji devi Apple, kendi uygulamalarının performansını artırmak ve Google​ ile pazarlık kozu olarak kullanmak üzere güçlü bir arama motoru geliştirdiği belirtiliyor. Bloomberg tarafından ortaya çıkarılan bu gelişme, teknoloji sektöründe büyük yankı uyandırdı.

Google, Apple ürünlerinde varsayılan arama motoru olarak kalmak için her yıl milyarlarca dolar ödemek zorunda. Ancak söylendiği kadarıyla Apple, yeni arama motoru teknolojisi olan "Pegasus"u bazı uygulamalarında kullanmaya başladı ve yakın bir gelecekte bu teknolojiyi App Store'da da sunmayı planlıyor.

APPLE'DAN GOOGLE'A GÖZDAĞI

Apple, henüz kendi arama motorunu resmi olarak başlatmış değil, ancak bu alana olan ilgisi biliniyor. Geçtiğimiz yıl, Microsoft'un Bing arama motorunu Apple'a satma konusunda görüşmelere girdiği ancak anlaşma sağlanamadığı ortaya çıkmıştı.

Apple, kendi yazılım ekosisteminde ve iPhone, iPad gibi ürünlerinde kullanacağı arama motorunu geliştirmeye devam ederek, Google'ı Apple'ın işletim sistemlerinde varsayılan arama motoru olarak tutmak için daha yüksek ödemeler yapmaya ikna edebilir.

Yapılan araştırmalara göre iOS​, Android ile beraber en çok kullanılan işletim sistemi olarak mobil pazarın büyük bir kısmını oluşturuyor. Bu nedenle Google'ın Apple'a varsayılan arama motoru olarak kalmak için daha fazla ödeme yapmayı göze almak zorunda kalabileceği tahmin ediliyor.

Apple, geçmişte Google Haritalar'ın çok kullanıldığı ülkelerde 'Apple Haritalar'ı kullanıma sunarak, cesur bir hamle yapmıştı. Arama motoru konusunda da benzer bir adım atmaktan çekinmeyeceği düşünülüyor.

Kaynak: Bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...