Tgrt Haber

iPhone 15 serisinin ısınma problemi kabul edildi… Apple'dan açıklama geldi, çözüm yolda!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
01 Ekim 2023 14:09 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 14:10
iPhone 15 serisinin ısınma problemi kabul edildi… Apple'dan açıklama geldi, çözüm yolda!

Yeni çıkan iPhone 15 serisi pek çok sorunla gündeme geldi. Bunlardan biri de de ısınma sorunuydu. Teknoloji devi kullanıcıları çileden çıkaran bu sorun için açıklama yaptı. Hatayı kabul etti.

iPhone 15​ serisi, tanıtıldığı günden bu yana gündemden düşmüyor. Gerek gelen yeni özellikler, gerek yaşanan sorunlar teknoloji gündeminin ana başlıkları arasında yer alıyor.

Elbette olumlu yönleri olduğu kadar olumsuz yönleri de konuşuluyor. Öyle ki iPhone 15 serisinin ısınma sorunu da en yaygın sorunlardan biri ve kullanıcılar bu durumdan gerçekten rahatsız. Neyse ki yaşanan bu sorun kalıcı olmayacak. Apple​, çileden çıkaran ısınma problemini kabul etti ve güncelleme yayınlayacağını söyledi.

İOS 17.1 GÜNCELLEMESİ, ISINMA SORUNUNU ÇÖZECEK

Apple, son yaptığı açıklamada sorunun genel anlamda arka planda çalışan üçüncü taraf uygulamalarına attı. Bu analize göre özellikle Instagram’ın da bu ısınma sorununda büyük payı var. Yine Uber uygulaması ve Asphalt 9 oyunu da bu ısınma sorununun sorumluları arasında.

Özetle Apple, aslında iOS 17’ye uyum sağlayamayan uygulamaların sorunun ana nedeni olduğunu söylüyor. Zira teknoloji devi, donanımsal ve tasarımsal bir sıkıntı olmadığı görüşünde.

Yaşanan bu sorunların, yine yeni yayınlanacak iOS 17.1 ile çözüme kavuşması bekleniyor.  Apple analisti Ming Chi Kuo ise bu güncelleme ile  iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde performans kaybı yaşanacağını düşünüyor. Buna karşılık Apple ise herhangi bir performans kaybının olmayacağını iddia ediyor. Dolayısıyla kimin doğru kimin yanlış söylediğini yayınlanacak güncellemenin ardından yapılan testler sonucunda görebiliriz.

Kaynak: macrumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...