Tgrt Haber

Apple'dan Premier Lig hamlesi: Yayın hakları için harekete geçti

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
23 Mart 2023 22:18 - Güncelleme : 23 Mart 2023 22:26
Apple'dan Premier Lig hamlesi: Yayın hakları için harekete geçti

Apple'ın TV+ hizmeti milyonlarca kişi tarafınan aktif olarak kullanılıyor. İçerisinde film, dizi ve daha birçok içeriği barındıran platform için şimdi de Premir Lig maçlarının yayınlanacağı iddiası ortaya atıldı.

Apple​, sahip olduğu Apple TV+'ta binlerce dizi, film ve içerikleri izleyicilerle buluşturuyor. Teknoloji devi bu alanda önemli hamlelerde bulunurken şimdi de gözünü Premier Lig​ maçlarına dikti.

Yabancı basında çıkan haberlere göre Apple,  (AAPL.US) İngiltere Premier Ligi'ni yayınlama hakları için bir teklif sunmayahazırlanıyor. Spor yayıncılığı konusunda emin adımlarla yürüyen Apple'ın, daha önce Major League Baseball (MLB) ve Major League Soccer (MLS) ile yaptığı anlaşmalarla spor yayıncılığı medya hakları alanına girdiği aktarılıyor. 

PREMİER LİG MAÇLARI APPLE TV+'A GELEBİLİR

Konuya aşina kişilere göre Birleşik Krallık'taki Premier Lig maçları ve İngiliz Futbol Ligi'nin alt ligleri yapılacak anlaşma sonrası Apple TV+'ta yayınlanmaya başlayacak. Bu yayın hakları için Apple teklif vermeye hazırlanıyor ve en az 2024 yılında başlayacağı kaydedildi.

Konuya ilişkin haberlere Apple'dan henüz cevap gelmedi. 

Birleşik Krallık'ta Premier League şu anda Sky Sports, BT Sport, BBC Sport ve Amazon'da (AMZN.US) yayınlanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde Premier Lig, 2027 yılına kadar bir sözleşme kapsamında Comcast'in (CMCSA.US) sahibi olduğu NBC Sports tarafından yayınlanmakta.

Bu haftanın başlarında Apple, Friday Night Baseball kapsamını 60 ülkeye genişleteceğini ve geçen sezonun oyunlarına ücretsiz erişimi sonlandıracağını duyurdu.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...