Tgrt Haber

Dünya rekorunu kıracak: Apple, iPhone 15 Pro Max'te bir ilki gerçekleştirecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
17 Mart 2023 17:10 - Güncelleme : 17 Mart 2023 17:14
Dünya rekorunu kıracak: Apple, iPhone 15 Pro Max'te bir ilki gerçekleştirecek

Apple'ın yaklaşan iPhone modelleri için özellikler gün yüzüne çıkmaya başladı. Yeni renk seçeneklerinin yanı sıra iddialı kameralarıyla öne çıkacak iPhone 15 serisi için, mobil pazarda rekor kıracak bir

iPhone 14 serisiyle pek çok yeniliğe imza atan Apple​ cephesinde gözler iPhone 15​'e çevrildi. Tanıtımına aylar kalan yeni nesil iPhone'lar için onlarca sızıntı, iddia ve spekülasyon ortaya çıkıyor.

Güvenilir kaynaklar yaklaşan iPhone 15 serisinin tasarım tarafında köklü bir değişikliğe sahip olmayacağını söylüyor. Temel olarak Apple işlemci tarafında iyileştirmelere odaklanırken, kameraları da önemli ölçüde iyileştirecek. Ancak son rapor bunun sadece bunlarla da sınırlı kalmayacağını gösteriyor.

İPHONE 15 PRO MAX​ 'ÇERÇEVE' REKORU KIRACAK

Macrumors'un aktardığına göre iPhone 15 Pro Max, bugüne kadar akıllı telefonlar arasında en ince çerçeve ile gelecek. Söz konusu sızıntı teknoloji piyasayasında nam salan ''Ice Universe'' tarafından ortaya çıktı.

Her iki iPhone 15 Pro modelinin de selefi olan iPhone 14 Pro modellerine kıyasla daha ince, kavisli çerçevelere sahip olacağı söyleniyor. 

Ice Universe isimli kaynak son tweet'inde iPhone 15 Pro Max'in, Xiaomi 13'ün rekoru olan 1.81 mm çerçeveler arasında yeni bir  "rekoru kıracağını" ve Apple'ın eylül ayında tanıtacağı cihazının yalnızca 1.55mm siyah çerçeve genişliğiyle geleceğini iddiaetti.

Karşılaştırma için Ice Universe, iPhone 14 Pro (2,17 mm) ve Samsung Galaxy Ultra S23 (1,95 mm) modellerinde çerçeve ölçülerini de gösterdi.

Dünya rekorunu kıracak: Apple, iPhone 15 Pro Max'te bir ilki gerçekleştirecek

Söylentilere göre dört iPhone 15 modelinin tamamındaki çerçevelerin iPhone 11 serisine benzer şekilde kenarlarda hafif kavisli olması bekleniyor ancak standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'taki çerçevelerin genişliğinin farklı olması beklenmiyor. 

Apple, en ince çervçeyi Pro modellerine özel kılacak. Diğer yandan ekran boyutu olarak da iPhone 15 serisinin geçen yılki modellerle aynı boyutta olması bekleniyor. 

Kaynak: macrumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...