Tgrt Haber

Apple'dan yapay zeka atağı: ChatGPT'den daha güçlü sohbet botu geliştiriyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
07 Eylül 2023 13:38 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 13:38
Apple'dan yapay zeka atağı: ChatGPT'den daha güçlü sohbet botu geliştiriyor

Microsoft - OpenAI ve Google arasındaki yapay zeka rekabeti kızışırken, Apple'dan da dikkat çeken bir adım geldi. Ortaya çıkan bilgilere göre ABD'li şirket, ChatGPT 3.5'tan çok daha güçlü bir dil modeli ve sohbet botu üzerinde çalışıyor.

Yapay zeka teknolojileri gün geçtikçte daha fazla popülerlik hazanıyor. Günümüzde neredeyse her şirket, kendi hizmetlerine bu teknolojiyi entegre etmeye veya kendi üretken yapay zeka aracını geliştirmeye çalışıyor. OpenAI​, Microsoft​ ve Google'ın öncülük ettiği bu akıma son olarak Apple​ da katılıyor.

The Information'un haberine göre Apple, yapay zeka çalışmalarına günlük olarak milyonlarca dolar harcıyor. İddialara göre sadece yapay zeka dil modelleri üzerine çalışan ekibinde 16 kişi çalışıyor ve aralarında Google'ın eski mühendisleri de yer alıyor.

SİRİ​ YAPAY ZEKA İLE GÜÇLENECEK

Peki Apple'ın yapay zeka araçları nerede kullanılacak? Konuyla ilgili bilgi veren kaynaklara göre, Apple sesli asistanı Siri'yi yapay zeka teknolojisiyle daha güçlü ve kullanıcı dostu hale getirmeyi planlıyor.

Siri'nin yeni yetenekleri arasında görev otomasyonu ve görüntü/video oluşturma gibi özellikler bulunacak. Örneğin, kullanıcılar "Siri, son beş fotoğrafımı alarak bir GIF oluştur ve arkadaşıma gönder" gibi talimatlarla Siri üzerinden basit işlemleri gerçekleştirebilecekler.

Ayrıca, Apple'ın "Ajax" adını taşıyan bir dil modeli üzerinde çalıştığı da bildiriliyor. 200 milyardan fazla veriyle eğitilen Ajax, şimdiye kadar geliştirilmiş en büyük dil modeli olarak kabul edilen ChatGPT 3.5'ten daha güçlü olarak nitelendiriliyor.

Ancak OpenAI'ın daha yeni modelleri de dikkate alındığında, Ajax'ın bu rekabette nasıl bir performans sergileyeceğini zaman gösterecek. OpenAI, GPT serisinin en son versiyonu olan GPT-4'ü 2023 Mart ayında yayınladı. Geçtiğimiz günlerde de şirketin GPT-5 için ABD'de patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...