Tgrt Haber

Apple'ı geçmişti: Microsoft bir kez daha 'dalya' dedi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
25 Ocak 2024 13:34 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 13:34
Apple'ı geçmişti: Microsoft bir kez daha 'dalya' dedi

Kısa bir süre önce Apple'ın piyasa değerini geride bırakarak "dünyanın en değerli şirketi" olan Microsoft, daha sonra bu ünvanını kaybetse de, bu sefer 48 yıllık tarihinde ilk kez 3 trilyon dolarlık piyasaya değerini aşmayı başardı.

Microsoft​, tarihinde ilk kez 3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşarak önemli bir kilometre taşını geçti. Çarşamba günü NASDAQ'ta yaşanan yüzde 1.5'lik hisse değeri artışıyla bu önemli dönüm noktasına ulaşan Microsoft'un, piyasa değeri bakımından artık dünyanın en değerli ikinci şirketi olduğu bildirildi.

Apple​'ın 2 yıl önce 3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk şirket olmasının ardından, Microsoft ve Apple son haftalarda "en değerli şirket" ünvanı için kıyasıya bir rekabet içerisinde bulunuyor. Microsoft, bu ayın başlarında kısa bir süreliğine Apple'ı geride bırakarak bu rekabette öne geçmişti.

YAPAY ZEKA​, MİCROSOFT'U ADETA 'UÇURDU'

Microsoft'un hisse değerlerindeki yükselişin, şirketin yapay zeka alanındaki başarılarına dayandığı belirtiliyor. Geçen yıl duyurulan Microsoft 365 servisi için Copilot​'un fiyatlandırması, yatırımcılardan olumlu bir tepki alarak hisse fiyatlarına belirgin bir artış getirmişti.

Şirket, son aylarda hemen her hafta yapay zeka odaklı yeni özellikler ve ürünler duyuruyor. Bununla birlikte, Microsoft'un son beş yılda yaşadığı hisse fiyatı artışının, Satya Nadella'nın CEO olarak göreve başlamasının ardından gerçekleştiği de vurgulanıyor.

Nadella liderliğindeki Microsoft, Windows Phone dönemindeki mobil başarısızlığını aşmak adına Mojang (Minecraft geliştiricisi), LinkedIn, GitHub ve Xamarin gibi önemli şirketleri satın alarak stratejisini güçlendirdiğine dikkat çekiliyor.

Ayrıca, Nadella döneminde Microsoft, yapay zeka alanındaki gücünü artırmak adına bir dizi şirketi satın aldı ve OpenAI'a 10 milyar dolardan fazla yatırım yaparak bu alandaki varlığını pekiştirdiği rapor ediliyor. Bu hamlelerin, şirketin yazılım ve hizmetlerinde yapay zekanın öncü bir rol oynamasına yönelik Copilot gibi projelerle başarılı bir dönüş sağladığı düşünülüyor.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...