Tgrt Haber

20 dolarlık Copilot Pro için şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor: Microsoft'tan çözüm önerisi geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Neowin.net
23 Ocak 2024 10:25 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 10:26
20 dolarlık Copilot Pro için şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor: Microsoft'tan çözüm önerisi geldi

Microsoft'un yeni yapay zeka asistanı Copilot Pro, geçtiğimiz haftalarda duyuruldu ve ABD pazarında kullanıma sunuldu. Ancak kullanıcılar Copilot Pro'nun yavaş çalışmasından şikayet ederken, çözüm için de açıklama gecikmedi.

Microsoft​, yapay zekalı asistanı Copilot'un geçtiğimiz günlerde ücretli bir versiyonunu duyurdu. 

Copilot Pro olarak adlandırılan ve 20 dolar ücreti olan bu yapay zeka​ asistanı için ilk şikayetler gelmeye başladı. ChatGPT​'ye rakip olan yapay zeka asistanı, yavaş çalışmasıyla gündemde. Ancak durum aslında göründüğü gibi değil; Microsoft sorunun neyden kaynaklandığını ve nasıl çözüleceğini açıkladı.

YAVAŞ AÇILAN COPİLOT PRO İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ GELDİ

Windows, Mac ve iOS'ta Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve OneNote dahil Office uygulamalarından da erişilebilen Copilot Pro, eğer Windows bilgisayarlarınızda yavaş çalışıyorsa basit bir çözüm var.

Microsoft'un, Copilot Pro'yu pazarlarken en büyük vaatlerinden biri asistanın çok hızlı açılabilmesiydi. Ancak görünüşe göre asistan bazı kullanıcılarda yavaş açılıyor ve şirketin sözünde durmadığını gösteriyor.

'VERİMLİLİK MODUNU KAPATIN'

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Microsoft Reklamcılık ve Web Hizmetleri başkanı Mikhail Parakhin, yaşanan soruna ilişkin çözüm paylaştı

20 dolarlık Copilot Pro için şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor: Microsoft'tan çözüm önerisi geldi

Microsoft Edge tarayıcısının güç tasarrufu sağlamak için Verimlilik Modu özelliği bulunuyor. Bu da pek çok sekmenin arka planda çalışmasını engelliyor.

Dolayısıyla Copilot'ta bu durumdan etkilendi. Eğer Copilot Pro yavaş çalışıyorsa Edge ayarlarından Verimlilik Modu'nu kapatmanız gerekiyor. 

Kaynak: Neowin.net

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...