Tgrt Haber

Apple'ın cebini dolduran kuşak dolduruyor. Yarısından fazlası tercihini iPhone'dan yana yapıyor!

12 Ekim 2023 16:05 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 16:09
Apple'ın cebini dolduran kuşak dolduruyor. Yarısından fazlası tercihini iPhone'dan yana yapıyor!

Pahalı fiyatına rağmen yok satan iPhone'lar, Android cihazlara kıyasla geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. Öyle ki en önemli kullanıcı grubunun seçimi de iPhone'dan yana oldu.

Dünyanın en çok satan telefonlar arasında başı Apple​ çekiyor. Yıllardır iPhone​ ile geniş kitlelere ulaşan teknoloji devi, pahalı fiyatına rağmen rakiplerinin çok ötesinde performans ortaya koyuyor.

Şirketin 2023'teki en pahalı telefonu  iPhone 15 Pro Max bir saat içinde tükendi ve Apple talebi karşılayamadı. Elbette arzı etkileyen bazı üretim sorunları bulunuyor olabilir ancak bu, iPhone’un çok beğenilen bir ürün olmaya devam ettiği ve Apple’ın durgun yılları rakiplerine göre çok daha iyi bir şekilde idare ettiğinin gerçeğini de değiştirmiyor. Öyle ki son araştırmalar genç kitle, yani Z kuşağında tercihini Apple'dan yana yaptığını ortaya koyuyor.

Z KUŞAĞININ TERCİHİ İPHONE'DAN YANA

Piper Sandler isimli araştırma şirketi, ABD’deki 49 eyaletten yaş ortalaması 15,7 olan yaklaşık 9.200 gençle anket yaptı. Ortalama hane geliri yıllık 70.725 dolardı ve Eylül ayı başında gençlerin %37’si yarı zamanlı çalıştıklarını söyledi. Piper Sandler, ankete katılanların %87’sinin iPhone kullanıcısı olduğunu tespit etti. Ayrıca %88’i bir sonraki telefonunun iPhone olmasını istediği kaydedildi.

Apple'ın cebini dolduran kuşak dolduruyor. Yarısından fazlası tercihini iPhone'dan yana yapıyor!

Öte yandan MacRumors’un dikkat çektiği üzere, bu sayılar geçtiğimiz yıldan bu yana değişmedi. Fakat son on yılda gençler arasında iPhone’a olan ilgi giderek arttı. Ekim 2013’te, gençlerin %55’inin bir iPhone’u vardı, %24’ü ise bir Android​ cihazı kullanıyordu.

Kaynak: Chip
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...