Tgrt Haber

iOS 17 sorunlarına bir yenisi daha eklendi: iPhone'lar kendiliğinden kapanıyor, işte detaylar

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
12 Ekim 2023 10:53 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 10:53
iOS 17 sorunlarına bir yenisi daha eklendi: iPhone'lar kendiliğinden kapanıyor, işte detaylar

iPhone kullanıcılarının iOS 17 güncellemesinde yaşadığı sorunlara bir yenisi daha eklendi. Daha önce, güncellemenin iPhone'ların şarjının hızlı bitmesine yol açtığı ortaya çıkmıştı. Yeni keşfedilen bir soruna göre, iPhone'lar kendiliğinden kapanıyor.

Belirli iPhone​ modellerinin sahipleri, alarm​ ve diğer özelliklerin beklenmedik kesintilere uğradığı bir sorunla karşı karşıya kalıyor. Kullanıcılar, geceleri telefonlarının kendiliğinden kapanmasından şikayet ediyorlar.

Reddit​ gibi sosyal mecralarda dile getirilen bu sorun​, iOS 17​ güncellemesi sonrası iPhone kullanıcılarının yaşadığı bir rahatsızlık haline geldi. Birçok kullanıcı, geceleri telefonlarının kendiliğinden kapanması nedeniyle alarmlarının çalışmadığını, iş ve günlük yaşamlarında olumsuz etkilendiklerini belirtti.

IPHONE'LAR KENDİLİĞİNDEN KAPANIYOR

Bir Reddit kullanıcısı, evindeki iki ayrı iPhone'unda kurduğu alarmın beklenen şekilde çalışmadığını bildirdi. Bununla birlikte, diğer kullanıcılar da benzer sorunlar yaşadığını bildirerek, iPhone'larının gece boyunca beklenmedik bir şekilde otomatik olarak kapandığını yazdılar.

Bazı durumlarda ise telefonun, belirlenen alarm saatinden bir dakika önce geri açıldığı tespit edildi. Bir Reddit üyesi, bu durumu "Pil ayarlarınızı kontrol edin ve gece bir kesik olup olmadığını gözden geçirin. Benim durumumda, telefon alarmdan 1 dakika önce geri açıldı." ifadeleriyle açıkladı.

Bu sorunun tam nedeni ise henüz belirsiz. Ancak gelen şikayetlerdeki bilgiler doğrultusunda, iOS 17 güncellemesinden kaynaklı olduğu düşünülüyor. Öte yandan bazı kullanıcılar her gece aynı sorunu yaşamazken, sorunun ne zaman ortaya çıkacağı kestirilemiyor. Şu an için Apple'dan resmi bir açıklama gelmiş değil.

Sorun yaşayan kullanıcılar, iPhone'larının geceleri kapanıp kapanmadığını kontrol etmek için Ayarlar uygulamasını kullanabilirler. Batarya bölümünde son 24 saat boyunca şarj durumuna bakarak, ne kadar süre kesinti yaşadığını öğrenebilirler.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...