Tgrt Haber

Arc Search, Android'e geliyor! Google Chrome ve Safari'de bile bulunmayan özelliği gündem oldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
26 Ağustos 2024 15:24 - Güncelleme : 26 Ağustos 2024 15:24
Arc Search, Android'e geliyor! Google Chrome ve Safari'de bile bulunmayan özelliği gündem oldu

Şu ana kadar sadece iPhone ve Windows cihazlarda özel olarak bulunan Arc Search tarayıcısı nihayet Android kullanıcılarına da sunulacak. Uzun süredir gündemde olan Arc Search, özellikle de Google Chrome ve Safari gibi popüler tarayıcılarda bile olmayan bir yeteneği ile ön plana çıkıyor.

iOS ve Windows'ta niş bir tarayıcı​ olarak bilinen Arc Search, resmi olarak Android​'e geliyor. Alternatif tarayıcıların bolca bulunduğu Android​ ekosistemine katılacak bu yeni oyuncu, minimalist tasarımı ve gelişmiş yapay zeka​ özellikleriyle dikkat çekiyor.

ARC SEARCH NEDEN ÖNEMLİ?

Arc Search, dikkat dağıtmayan ve akıcı bir tarayıcı​ deneyimi sunmak için geliştirildi. Bu tarayıcının en dikkat çeken özelliği, kullanıcılara özet bilgiler sunan "Benim İçin Gez" işlevi. Bu özellik, birden fazla web sitesinden alınan bilgileri tek bir sayfada özetleyerek sunabiliyor.

Arc Search, Android'e geliyor! Google Chrome ve Safari'de bile bulunmayan özelliği gündem oldu - 1. Resim

Chrome ve Safari gibi popüler tarayıcılarda bile olmayan bu özellik, internet yayıncıları tarafından ana linkin trafiğini azaltacağına dair eleştirilse de, Arc Search'ün bu işlevi, Google Gemini veya ChatGPT’nin sunduğu konu özetlerine oldukça benziyor.

TARAYICIDA ÖNE ÇIKAN DİĞER ÖZELLİKLER

Arc Search, yalnızca yapay zeka​ destekli özellikleriyle değil, aynı zamanda kullanıcı deneyimini iyileştiren diğer işlevleriyle de dikkat çekiyor. Bunlardan bazıları şöyle:

Eski sekmeleri otomatik arşivleme: Bu özellik, tarayıcı​ geçmişinizi düzenli tutmanıza yardımcı oluyor.

Yerleşik reklam engelleyici: Kullanıcıları takip edici yazılımlardan koruyarak daha temiz ve hızlı bir tarayıcı​ deneyimi sunuyor.

Mobil cihazlar için optimize edilmiş: Hızlı klavye erişimi ve net bir okuma modu gibi özellikler, tarayıcının mobil kullanımını daha da kolaylaştırıyor.

Arc Search, Android'e geliyor! Google Chrome ve Safari'de bile bulunmayan özelliği gündem oldu - 2. Resim

ARCH SEARCH, ANDROİD​'E NE ZAMAN GELECEK?

Arc Internet'in resmi Threads hesabından paylaşılan bir video uygulamanın Google Pixel cihazında çalıştığını gösteriyor ve tarayıcının "yakında" geleceğini belirtiyor. Ancak tam olarak hangi tarihte Android​ cihazlara sunulacağına dair henüz bir bilgi verilmiş değil.

Kaynak: 9to5Google
Sonraki Haber Yükleniyor...