Tgrt Haber

Arda Güler etkisi! Real Madrid, Barcelona'yı geçti: İşte en çok üyeye sahip WhatsApp kanalları

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
14 Ağustos 2023 11:50 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 12:05
Arda Güler etkisi! Real Madrid, Barcelona'yı geçti: İşte en çok üyeye sahip WhatsApp kanalları

Şu anda 9 ülkede kullanılabilen WhatsApp Kanallar özelliğinde en çok üyeye sahip olan kanallar açığa çıktı. Futbol kulüpleri arasındaki rekabetin WhatsApp'a da yansıdığı görüldü.

WhatsApp​, Telegram'a rakip olarak geliştirdiği Kanallar özelliğini geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürdü. Şu anda yaklaşık 10 ülkede kullanılabilen WhatsApp Kanalları yaygınlığını artırmaya devam ederken, en çok üyeye sahip olan kanallar da belli olmaya başladı.

WABetaInfo tarafından paylaşılan habere göre, WhatsApp'ın resmi kanalı yaklaşık 2,2 milyon aboneyle listeye ilk 3 sıradan girmeyi başardı. Öte yandan dünyaca ünlü futbol takımları arasındaki rekabet WhatsApp'ta da devam etti.

REAL MADRİD​, BARCELONA'YI GERİDE BIRAKTI

Kısa bir süre önce, Fenerbahçe'de oynayan Arda Güler'i transfer eden Real Madrid, 2,5 milyonu aşkın takipçiyle zirveye yerleşti. Peşinden 1,9 milyon üyesi olan FC Barcelona gelirken, 1,5 milyon takipçili Man City de üçüncü sıraya adını yazdırdı.

En çok üyeye sahip WhatsApp kanallarını sıraladığımızda şöyle bir tablo ortaya çıkıyor:

  • Real Madrid C.F.: 2,5 milyon abone
  • WhatsApp: 2,2 milyon abone
  • FC Barcelona: 1,9 milyon abone
  • Man City: 1,5 milyon abone
  • Liverpool Football Club: 1,3 milyon abone
  • WWE: 900 bin abone
  • Noticias Caracol: 750 bin abone
  • Borussia Dortmund: 600 bin abone

Real Madrid, Arda Güler transferini tüm dünyayla paylaştıktan sonra sosyal medyada ortalama olarak 1 milyon yeni takipçi kazanmıştı. Yaklaşık 500 milyon görüntülenmeyle rekora imza atan kulüp, 2 günde Instagram'da 742 bin, Twitter'da 177 bin, Facebook'ta ise 18 bin yeni takipçi elde etmişti.

WHATSAPP KANALLARI TÜM DÜNYAYA AÇILACAK

WhatsApp, Kanallar özelliğini şimdiye kadar Mısır, Şili, Malezya, Fas, Ukrayna, Kenya, Peru, Singapur ve Kolombiya dahil olmak üzere 9 ülkede kullanıma açtı. Şirket daha önce bu yılın sonuna kadar bu hizmeti tüm dünyada aktif edeceğini belirtti. Ancak herhangi bir yayın takvimi paylaşmadı.

Kanallar özelliği, gruplardan farklı olarak, tanınmış bir kişi, kurum veya kuruluşun, önemli haberlerini takipçileriyle anlık olarak paylaşmalarını sağlıyor. WhatsApp'ın yanı sıra Instagram'da da bulunan bu özellik, aynı zamanda kanal​ üyelerinin mesajlarını uçtan uca şifreleme ile koruyarak gizli kalmasını da sağlıyor.

Kaynak: WABetaInfo

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...